Δεν είστε συνδεδεμένος


Δημιουργία λογαριασμού
  • Από Εώς

Συντελεστής

Estep, Jan

Γεννήθηκε στη Δυτική Βιρτζίνια και για πολλά χρόνια έζησε στο Σικάγο, μετακομίζοντας τελικά στη Μινεάπολη το 2002, όπου είναι Καθηγήτρια στο Τμήμα Τέχνης στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα.

Έχει μια εκτεταμένη γκάμα έργων που περιλαμβάνει κρίτική και δημιουργική γραφή, και μια σειρά με οπτικά μέσα, συμπεριλαμβανομένων γλυπτικής, φωτογραφίας, βίντεο, και ανεξάρτητων εκδόσεων.

Εκπαιδευμένη ως φιλόσοφος με PhD, από το Washington University, St. Louis, 1993 και Μάστερς στις Καλές Τέχνες από το University of Illinois, Chicago, 1997 έχει προσανατολιστεί σε ότι αφορά στη σχέση ανάμεσα στην τέχνη και τη γλώσσα, τη σκέψη και την εμπειρία. Ασχολείται με τους τρόπους που οι άνθρωποι συνδέονται και λειτουργούν στο κοινωνικό και φυσικό περιβάλλον μέσα από εικόνες και λέξεις.

Έχει βραβευτεί την υποτροφία McKnight Visual Arts, την Jerome Foundation NY Artist Residency, το Jerome Foundation Travel and Research Grant και επιχορήγηση για έρευνα, από το Breaking Ground, Ireland.

Το 2008-2009 ήταν η πρώτη υπότροφος για επαγγελματία/συγγραφέα στου Stanford Humanities Center, μια υποτροφία συγχρηματοδοτούμενη από το Stanford Institute for Creativity και το Ίδρυμα Arts (SiCa). Τον Δεκέμβριο του 2009 τιμήθηκε με το Arts Writers Grant (μικρά κείμενα γραπτού λόγου) από την Creative Capital / Andy Warhol Foundation, μια επιχορήγηση που επαναλήφθηκε και το 2012.


Περισσότερα: * προσωπική σελίδα της συγγραφέως


tile view list view
  • Ταξινόμηση με
  • Εγγραφές ανα σελίδα
  • 1

  • 1