Μιλώντας σε αγνώστους
Talking to Strangers (τίτλος πρωτοτύπου)
Μετάφραση: Παπαδούδη, Δάφνη
Επιμέλεια κειμένου: Μαζαράκη, Λένια
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-645-049-5
Κλειδάριθμος, Αθήνα, 6/2020
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 17.70 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 492 γρ., 408 σελ.
Περιγραφή

Τι πρέπει να γνωρίζεις για τους ανθρώπους που δεν γνωρίζεις

Ποιοι είναι οι εσωτερικοί μηχανισμοί που μπαίνουν σε λειτουργία όταν συναντούμε αγνώστους και μας κάνουν να τους εμπιστευτούμε αυθόρμητα;

Πώς κατάφερε ο Φιντέλ Κάστρο να ξεγελάσει τη CIA επί τριάντα χρόνια;

Γιατί ο Νέβιλ Τσάμπερλεϊν πίστευε ότι θα μπορούσε να εμπιστευτεί τον Αδόλφο Χίτλερ; Γιατί είμαστε τόσο κακοί στο να κρίνουμε κάποιον, να διαβάζουμε ένα πρόσωπο, να εντοπίζουμε ένα ψέμα;

Σύμφωνα με τον Γκλάντγουελ, κάτι δεν πάει καθόλου καλά με τα εργαλεία και τις στρατηγικές που εφαρμόζουμε για να κατανοήσουμε τους ανθρώπους που δεν γνωρίζουμε. Μέσα από παζλ, συναντήσεις και παρεξηγήσεις –από ελάχιστα γνωστές ιστορίες μέχρι περίφημες νομικές υποθέσεις– το Μιλώντας σε αγνώστους αποτελεί ένα απροσδόκητο ταξίδι στην Ιστορία και την ανθρώπινη ψυχολογία.

Μετά τα best seller Δαβίδ και Γολιάθ και Άνθρωποι που ξεχωρίζουν, ο Μάλκολμ Γκλάντγουελ προσφέρει έναν οδηγό για ταραγμένους καιρούς, επειδή... οι άγνωστοι δεν είναι ποτέ απλή υπόθεση.

Καλύτερο βιβλίο για το 2019 από τους The Financial Times, Chicago Tribune, Bloomberg

Είπαν για το βιβλίο:

«Αυτό το βιβλίο αλλάζει όχι μόνο τον τρόπο που βλέπεις τους αγνώστους αλλά και το πώς βλέπεις τον εαυτό σου.»
–Oprah Winfrey

«Σε μια εποχή που ο κόσμος νιώθει την απίστευτη περιρρέουσα πόλωση, ένα βιβλίο που εξετάζει τους πολυποίκιλους τρόπους με τους οποίους παρερμηνεύουμε τους άλλους ή αποτυγχάνουμε να επικοινωνήσουμε μαζί τους μοιάζει περισσότερο απαραίτητο από ποτέ…»
–Los Angeles Times

 «Ο Γκλάντγουελ χρησιμοποιεί πειστικά παραδείγματα από τον πραγματικό κόσμο για να μας αποκαλύψει τα πώς και τα γιατί που κρύβονται πίσω από την αλληλεπίδρασή μας με τους ανθρώπους που προσπαθούμε να κατανοήσουμε.»
–Forbes
Ο Μάλκολμ Γκλάνγουελ σπούδασε Ιστορία στο Κολέγιο Τρίνιτι του Πανεπιστημίου του Τορόντο. Είναι συγγραφέας πέντε ΝΥ Times Best Seller βιβλίων. Είναι ο οικοδεσπότης του podcast Revisionist History και διατηρεί μόνιμη στήλη στο περιοδικό The New Yorker. Έχει ανακηρυχθεί ως ένα από τα «100 επιδραστικότερα άτομα» από το περιοδικό Time και ένας από τους «κορυφαίους παγκόσμιους διανοητές» από το περιοδικό Foreign Policy. Eργάστηκε ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα Washington Post, Γεννήθηκε στην Αγγλία και μεγάλωσε στο Οντάριο του Καναδά. Σήμερα ζει στη Νέα Υόρκη.

Gladwell.com (facebook)
MalcolmGladwellBooks (twitter)
@Gladwell (instagram)


Add: 2020-08-31 06:49:06 - Upd: 2023-08-08 13:33:14