Η Επίδραση του Ιμπρεσιονισμού στη Σύγχρονη Τέχνη
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-5242-85-5
Δίσιγμα, Θεσσαλονίκη, 6/2020
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 30.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
21 x 29 εκ., 836 γρ., 280 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Αντικείμενο του παρόντος βιβλίου όπως το δηλώνει και ο τίτλος του είναι για την επίδραση που επέφερε ο ιμπρεσιονισμός στη σύγχρονη τέχνη.
Περιγραφή

Αντικείμενο του παρόντος βιβλίου όπως το δηλώνει και ο τίτλος του είναι για την επίδραση που επέφερε ο ιμπρεσιονισμός στη σύγχρονη τέχνη.

Το βιβλίο αποτελείται από τρία μέρη, όπου:

Το πρώτο μέρος ασχολείται με την κυριαρχία της οπτικής εντύπωσης στον ιμπρεσιονισμό και περικλείει την οπτική αναπαράσταση, τη λειτουργία της φόρμας στο μοντερνισμό, την απεικόνιση της σύγχρονης κοινωνίας μέσα από την εικόνα, τον όγκο και την πρωτοτυπία στο έργο του Cézanne.

Το δεύτερο μέρος ασχολείται με τις ιδεολογικές και κοινωνικές ζυμώσεις που επέφερε ο ιμπρεσιονισμός συμβάλλοντας μ’ αυτό τον τρόπο στην αισθητική αξία της αφαίρεσης, στη μορφή του μοντερνισμού, στην εξάρτηση του Manet με το παρελθόν, στη κοινωνική εμπειρία του μοντερνισμού και για το νεοϊμπρεσιονισμό και τη δύναμη του χρώματος.

Τέλος στο τρίτο μέρος αναφέρεται το νόημα της αφαίρεσης και του χρώματος, η σχέση του Monet με τον αφηρημένο εξπρεσιονισμό και η διορατικότητα του για τον ψηφιακό ιμπρεσιονισμό, για τη γεωμετρική διάρθρωση σε σχέση με το έργο του Cézanne, για την πρωτοπορία και την κοινωνική αυτονομία της τέχνης και για το έργο του Pollock σε σχέση με τον εκφραστικό και κοινωνικό χαρακτήρα του ιμπρεσιονισμού και τέλος για τη μορφική αφετηρία της σύγχρονης τέχνης.


Add: 2020-08-27 11:49:25 - Upd: 2020-08-27 11:49:25