Εγκυκλοπαίδεια των Θαλάσσιων Επιστημών
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-5242-86-2
Δίσιγμα, Θεσσαλονίκη, 7/2020
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 30.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 760 γρ., 464 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Το βιβλίο αυτό, συλλογή 1200 περίπου λημμάτων σχετικών με τις θαλάσσιες επιστήμες, παρέχει στο χρήστη του συνοπτική, ακριβή και άμεση πληροφόρηση σε θέματα που εμφανίζονται συχνά σε δραστηριότητες που αναπτύσσονται στον θαλάσσιο χώρο.
Περιγραφή

Οι ποικίλες οικονομικές δραστηριότητες που έχουν αναπτυχθεί στον θαλάσσιο χώρο τις τελευταίες δεκαετίες, έχουν φέρει σε επαφή με τις θαλάσσιες επιστήμες ευρύ φάσμα επιστημονικών ειδικοτήτων και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Λιμενικά έργα, υδατοκαλλιέργειες, υδατοδρόμια, ζώνες ναυσιπλοΐας, θαλάσσια αιολικά πάρκα, εγκαταστάσεις εξόρυξης πετρελαίου, ενάλιες αρχαιολογικές έρευνες, απαιτούν την συμβολή μηχανικών, τεχνικών, διοικητικών στελεχών, περιβαλλοντολόγων, αρχαιολόγων, νομικών, φυσικών, χημικών και γεωλόγων, πέραν των ωκεανογράφων και γενικά θαλασσίων επιστημόνων. Παράλληλα προωθείται η ιδέα της γαλάζιας ανάπτυξης (blue-growth), στα οφέλη της οποίας αποβλέπουν σχεδόν όλα τα παράκτια κράτη. Όλες αυτές οι δραστηριότητες απαιτούν προσωπικό που ακόμα και αν δεν έχει σπουδάσει το θαλάσσιο περιβάλλον, θα πρέπει να έχει στοιχειώδη γνώση εννοιών, φαινομένων και του θεσμικού πλαισίου που διέπει τη διαχείριση του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Το βιβλίο αυτό, συλλογή 1200 περίπου λημμάτων σχετικών με τις θαλάσσιες επιστήμες, παρέχει στο χρήστη του συνοπτική, ακριβή και άμεση πληροφόρηση σε θέματα που εμφανίζονται συχνά σε δραστηριότητες που αναπτύσσονται στον θαλάσσιο χώρο. Γενικός κανόνας που έχει τεθεί από τον συγγραφέα είναι η έκταση των λημμάτων να μην υπερβαίνει τις 300 λέξεις. Οι εξαιρέσεις είναι λίγες, όπου κρίθηκε ότι ο παραπάνω περιορισμός θα λειτουργούσε σε βάρος της ποιότητος. Παρά το γεγονός ότι ο παρών τόμος δεν υποκαθιστά τα συγγράμματα ωκεανογραφίας, θαλάσσιας τεχνολογίας και διεθνούς θεσμικού πλαισίου, εκτιμάται ότι αποτελεί χρήσιμο βοήθημα και για τους σπουδαστές των οποίων το πρόγραμμα σπουδών τους περιλαμβάνει γνωστικά αντικείμενα σχετικά με το θαλάσσιο περιβάλλον.


Add: 2020-08-27 11:44:26 - Upd: 2020-08-27 11:44:26