Smart babies
Η συναισθηματική, κοινωνική & πολλαπλή νοημοσύνη του παιδιού
Επιμέλεια κειμένου: Τσολάκου, Μάγδα
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-5488-02-4
Εκδόσεις Φουρφούρι, Περιστέρι, 6/2020
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 13.90 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 144 σελ.
Περιγραφή

Υπάρχουν, άραγε, συνταγές για να κάνουμε έξυπνα και ψυχικά ανθεκτικά παιδιά;



Όλα έχουν να κάνουν με τη νοημοσύνη. Όλος ο τρόπος που επιλέγουμε να ζήσουμε, επηρεάζει τον τρόπο που εξελίσσουμε την ευφυΐα μας. Οποιαδήποτε εμπειρία βιώνουμε, μας κάνει πιο έξυπνους, γιατί μας προσφέρει μια νέα οπτική που δεν είχαμε πιο πριν. Καθένας μας εξελίσσει τη νοημοσύνη του με έναν απόλυτα δικό του ρυθμό και με γνώμονα διαφορετικές ψυχικές και συναισθηματικές προτεραιότητες. Όλοι, όμως, έχουμε ένα κοινό καταλύτη: τη συναισθηματική ασφάλεια και την έμπνευση από το περιβάλλον μας και τους ανθρώπους γύρω μας.

Το βιβλίο αυτό ενδιαφέρεται να εμπνεύσει γονείς και εκπαιδευτικούς να δημιουργήσουν ένα υγιές και γόνιμο έδαφος για να εκδηλώσουν τα παιδιά, από τη βρεφική κιόλας ηλικία, την καλύτερη δυνατή νοητική, συναισθηματική και ψυχική δυναμική τους και να «ανθίσουν» ελεύθερα.

Η Ελένη Γαρυφαλάκη δημιουργεί μαθησιακές εμπειρίες για μαθητές κάθε ηλικίας τα τελευταία 20 χρόνια, έχοντας πραγματοποιήσει προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στην εκπαίδευση.  Τα τελευταία 7 χρόνια, σχεδιάζει και συντονίζει δράσεις Πολλαπλής Νοημοσύνης και Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στο δικό της χώρο, τον Καλό Αγωγό, στο Ηράκλειο Κρήτης. Η δημιουργία του Καλού Αγωγού το 2013, του πρώτου χώρου πολλαπλής νοημοσύνης στην Ελλάδα, συνέπεσε με την έκδοση του πρώτου της βιβλίου Πολλαπλή Νοημοσύνη.

Το 2015 ανέπτυξε τη δική της παιδαγωγική θεωρία, τη θεωρία Spin, η οποία εφαρμόζει το συνδυασμό της συναισθηματικής, κοινωνικής και πολλαπλής νοημοσύνης στην εκπαιδευτική πράξη και η οποία παρουσιάστηκε στο TEDx Heraklion.
Το βιβλίο Smart Babies είναι ένας δημιουργικός συγκερασμός της θεωρίας Spin και των σεμιναρίων Positive Parenting που πραγματοποιούνται τα τελευταία 8 χρόνια στον Καλό Αγωγό.


Add: 2020-07-14 13:15:16 - Upd: 2021-09-24 13:40:34