Αυτά που Κρύβουν οι Σκιές
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-626-281-4
Εκδόσεις Πηγή, Θεσσαλονίκη, 7/2020
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 15.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 370 σελ.
Περιγραφή

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν ένας απλός καθρέφτης, εκτός από σύµβολο οµορφιάς, είναι και πύλη για τον Άλλο Κόσµο;

Θα διέσχιζες βράδυ ένα αποµακρυσµένο σταυροδρόµι, χωρίς να νιώθεις τον φόβο να κυριεύει την ψυχή σου; Κι αν µια όµορφη γυναίκα σού ζητούσε να την πάρεις µαζί σου, θα σταµατούσες;

Από χωριά χαροκαµένα που περνάς, θα σταµατήσεις να ακούσεις τον θρήνο των χαµένων ψυχών και του άδικου αίµατος ή θα φύγεις γοργά;

Και αν η στράτα σου σε φέρει σε γεφύρια αιµατοβαµµένα, θα τα διαβείς ή όχι;

Οι Σκιές επιστρέφουν για να στοιχειώσουν µε 21 ιστορίες, µέσα από αστικούς µύθους και θρύλους του τόπου µας. Στοιχήµατα σε µνήµατα ξεχασµένα, αρχοντικά στοιχειωµένα µε θάνατο, αλλόκοτες µαυροφορεµένες µορφές, νεκροί καταραµένοι κι άλιωτοι και άλλα τόσα θα «παρελάσουν» µέσα από τις γκρίζες σελίδες του βιβλίου.

Η φωτιά στο τζάκι µπορεί να έσβησε, τα λόγια της γιαγιάς ίσως να σώπασαν, µα οι ιστορίες των Σκιών πλανιούνται στο σκοτάδι.

«Ιστορίες αντάξιες των πρώτων Σκιών. Ο Κωνσταντίνος ολοένα και ωριµάζει συγγραφικά. Μας ταξιδεύει σε υπερφυσικά σκηνικά, όπου το µυστήριο καταλαµβάνει την πρώτη θέση. Οι αστικοί θρύλοι, οι παραδόσεις και οι δοξασίες συναντούν τη µυθοπλασία και προκαλούν τον φόβο και το δέος σε κάθε αναγνώστη».

-Μαρία Μπουρµά, συγγραφέας

«Είκοσι µία ανατριχιαστικές ιστορίες που κινούνται στα όρια της φαντασίας και της πραγµατικότητας. Ένας τολµηρός συνδυασµός λαογραφικής παράδοσης κι ελληνικού φολκ τρόµου. Ο Κωνσταντίνος Ανυφαντής διεισδύει στους θρύλους του τόπου µας, ζωντανεύοντας ιστορίες από την ελληνική ύπαιθρο. Ανατριχιαστικό και αποτρόπαια τροµακτικό. Ευχάριστη πινελιά, το διήγηµα στο οποίο ενσαρκώνω την κεντρική ηρωίδα. Να το διαβάσετε µε τα φώτα ανοιχτά».

-Βίκυ Τάσιου, διαχειρίστρια και blogger στην οµάδα Βιβλιοαρώµατα

«Είκοσι και ένας θρύλοι. Είκοσι και µια συναρπαστικές φανταστικές ιστορίες. Ο Κωνσταντίνος Ανυφαντής πλέκει τη φαντασία µε την πραγµατικότητα, σε µια ανθολογία που σίγουρα δεν είναι για λιγόψυχους αναγνώστες».

-Σωσσάνα Μανουσαρίδου, YouTuber (Sossana M.) και ερευνήτρια


Add: 2020-07-09 13:21:14 - Upd: 2024-01-15 16:01:25