Οδηγός: Δυτική Αθήνα, Αττική
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-82830-6-0
Γλώσσα: Αγγλικά || Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Ελληνική, Νέα
€ 0.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
18 x 25 εκ., 100 σελ.
Περιγραφή

Δύο αρχαίες πόλεις, η Ελευσίνα και τα Μέγαρα, η αρχαία Λίμνη των Ρειτών και η Ιερά Οδός με τα ιστορικά ίχνη ορατά μέχρι τις ημέρες μας, η Μονή Δαφνίου (Παγκόσμιο Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς), ο Κηφισός και ο Ελαιώνας της Αθήνας (το "κάλλιστον Προάστειον" σύμφωνα με τον Πλάτωνα), το Όρος Αιγάλεω - Ποικίλο συναντούσαν οι επισκέπτες στη διαδρομή τους προς την Αθήνα.
Εκτός όμως από τα ιστορικά ίχνη, η Δυτική Αθήνα, Αττική διαθέτει πλούσιο φυσικό πλούτο, εξαιρετικά τοπία, ακρογιαλιές που μπορείς να απολαύσεις το ηλιοβασίλεμα και ταβερνάκια στην Ελευσίνα, στον Ασπρόπυργο, στο Μεγάλο Πεύκο, στο Αλεποχώρι, στο Πόρτο Γερμανό και στη Ψάθα κ.ά.
Προφανώς δεν υποτιμούμε τα διάφορα περιβαλλοντικά και κοινωνικά προβλήματα που καταγράφονται στην περιοχή. Ο στιχουργός Νίκος Γκάτσος και ο συνθέτης Μάνος Χατζηδάκις και να θέλουμε να τον ξεχάσουμε μας θυμίζουν τον "Εφιάλτη της Περσεφόνης". Ωστόσο ως αντίδοτο καταφεύγουμε στον ίδιο το συνθέτη Μάνο Χατζηδάκι και στο στιχουργό Νότη Περγιάλη που μας προτρέπει "να διώξουμε τη λύπη και να πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι", αυτό κάνουμε "... πάμε δυτικά της Αθήνας" για να δούμε και να προβάλουμε τις καλές πλευρές της.

Κώστας Φωτεινάκης


Add: 2020-03-31 06:39:54 - Upd: 2021-07-20 17:16:10