Απολογιστικός οδηγός της έκθεσης και του εκπαιδευτικού προγράμματος "Μεσαιωνικά λιμάνια-σταθμοί στους θαλάσσιους δρόμους της Ανατολής: Βόρειο Αιγαίο, Μαύρη Θάλασσα, Κασπία Θάλασσα"
Επιμέλεια κειμένου: Καπανιάρης, Αλέξανδρος Γ.
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-80811-7-8
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 8.55 (περ. ΦΠΑ 6%)
Ebook,
143 σελ.
Περιγραφή

Η ηλεκτρονική έκδοση σε μορφή e-book (pdf) με τιτλο "Απολογιστικός οδηγός της έκθεσης και του εκπαιδευτικού προγράμματος "Μεσαιωνικά λιμάνια-σταθμοί στους θαλάσσιους δρόμους της Ανατολής: Βόρειο Αιγαίο, Μαύρη Θάλασσα, Κασπία Θάλασσα" (e-book)" αφορά την έκθεση και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιήθηκε από τον φορέα πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος & Αλμυρού "Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος", σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Βυζαντινών & Μεταβυζαντινών Ερευνών. Η φωτογραφική έκθεση και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα: "Μεσαιωνικά λιμάνια - σταθμοί στους θαλάσσιους δρόμους της Ανατολής: Βόρειο Αιγαίο, Μαύρη Θάλασσα, Κασπία Θάλασσα", που πραγματοποιήθηκε στο πλαισίου του θεματικού έτους "Μάγνητες και ο πολιτισμός της θάλασσας" περιγράφεται αναλυτικά στην παρούσα έκδοση η οποία κοσμείται και με τα έργα ζωγραφικής δεκάδων μαθητών της Μαγνησίας.

Η φωτογραφική έκθεση και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αφορούσε εικόνες των πόλεων-λιμανιών που αναπτύχθηκαν κατά τους βυζαντινούς-μεσαιωνικούς χρόνους στο Αιγαίο, τη Μαύρη Θάλασσα και την Κασπία. Πρόκειται για ένα οπτικό οδοιπορικό στους θαλάσσιους δρόμους της Ανατολής με όχημα την "ολκάδα", το εμπορικό πλοίο των Βυζαντινών που μετέφερε εμπορεύματα και για αιώνες συνέδεε ανθρώπους, πόλεις, λιμάνια και πολιτισμούς.

Η έκθεση έχει την επιστημονική επιμέλεια της προϊσταμένης Επιστημονικής Έρευνας του Ε.Κ.Β.Μ.Μ. Δρ. Βυζαντινολογίας, Φλώρας Καραγιάννη ενώ το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που δημιουργήθηκε από το φορέα "Μαγνήτων Κιβωτός" και το Ε.Κ.Β.Μ.Μ. είχε την επιστημονική επιμέλεια του Αλέξανδρου Καπανιάρη, (Πληροφορικός - Πολιτισμολόγος -Δρ Πανεπιστημίου Αιγαίου) και την Δρ Φλώρα Καραγιάννη.


Add: 2020-03-31 06:39:53 - Upd: 2021-07-22 14:52:15