Απόλυτη Ηγεσία
Πώς οι U.S. NAVY SEALS ηγούνται και νικούν
Extreme Ownership : How the U.S. Navy SEALs lead and win (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-9431-63-7
Eurobooks, Αθήνα, 3/2020
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 20.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 500 γρ., 418 σελ.
Περιγραφή

Ένα πρακτικό εγχειρίδιο ηγεσίας για τον κόσμο των επιχειρήσεων, τις ένοπλες δυνάμεις και την καθημερινή ζωή.

Το πεδίο της μάχης, το πιο δύσκολο και απαιτητικό περιβάλλον που μπορεί κανείς να βρεθεί, προσφέρει τα σκληρότερα μαθήματα ηγεσίας για τις καταστάσεις εκείνες όπου όλα βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού. Ο Τζόκο Γουΐλινκ και ο Λέιφ Μπάμπιν γνώρισαν αυτήν την πραγματικότητα από πρώτο χέρι στο πιο βίαιο και επικίνδυνο πεδίο μάχης του Ιράκ. Ηγούμενοι της Ομάδας SEAL Τρία της Μονάδας Δράσης Μπρούιζερ, η αποστολή τους έμοιαζε θεωρητικά ανέφικτη: να βοηθήσουν τις αμερικανικές δυνάμεις να ανακαταλάβουν το Ραμάντι, μια πόλη που είχε βυθιστεί στην βία και θεωρείτο από τους περισσότερους «ολοκληρωτικά χαμένη». Μέσα από συγκλονιστικές εμπειρίες ηρωισμού, τραγικών απωλειών και δύσκολων νικών, οι συγγραφείς διδάχτηκαν ότι η ηγεσία –σε όλα τα επίπεδα– αποτελεί τον σημαντικότερο παράγοντα νίκης ή αποτυχίας.

Επιστρέφοντας στις ΗΠΑ μετά τον πόλεμο καθιέρωσαν την εκπαίδευση ηγεσίας SEAL, ώστε να μεταφέρουν τα αφυπνιστικά μαθήματα ηγεσίας που έλαβαν στην μάχη και να βοηθήσουν στην σφυρηλάτηση της επόμενης γενιάς αρχηγών SEAL. Αφότου άφησαν τις Ομάδες SEAL ίδρυσαν μια συμβουλευτική εταιρεία, την Echelon Front, ώστε να διδάξουν τις ίδιες αρχές ηγεσίας σε ηγέτες επιχειρήσεων, εταιρειών και οργανισμών. Από τότε, έχουν εκπαιδεύσει αμέτρητους ηγέτες σε εκατοντάδες εταιρείες, ουσιαστικά σε κάθε παραγωγικό κλάδο των ΗΠΑ και διεθνώς, διδάσκοντάς τους πώς να αναπτύσσουν τις δικές τους ομάδες υψηλών επιδόσεων και να τις καθοδηγούν πιο αποτελεσματικά ώστε να κυριαρχούν στα δικά τους πεδία μάχης.

Από την έκδοσή της τον Οκτώβριο του 2015, η Απόλυτη Ηγεσία έχει προκαλέσει επανάσταση στην τέχνη της ηγεσίας θέτοντας νέα πρότυπα  πάνω στο θέμα. Βασικό πλέον ανάγνωσμα για πολλούς από τους πιο επιτυχημένους οργανισμούς, έχει εξελιχθεί σε αναπόσπαστο μέρος των επίσημων εκπαιδευτικών προγραμμάτων ηγεσίας για επιχειρηματικές ομάδες, στρατιωτικές μονάδες και ομάδες άμεσης επέμβασης. Αναλύοντας τον τρόπο σκέψης και τις αρχές που καθιστούν τις μονάδες των SEAL ικανές να φέρουν εις πέρας τις πιο δύσκολες πολεμικές αποστολές, η Απόλυτη Ηγεσία αναλύει πώς κάθε ομάδα ή επιχείρηση μπορεί να τις εφαρμόσει στον τομέα της. Μια συναρπαστική αφήγηση με λεπτομερείς και άμεσα εφαρμόσιμες οδηγίες, η Απόλυτη Ηγεσία ωθεί τους ηγέτες οπουδήποτε κι αν βρίσκονται να εκπληρώνουν τον τελικό τους σκοπό: να ηγούνται και να νικούν.


Add: 2020-03-28 12:21:48 - Upd: 2021-03-17 18:24:32