Δεν είστε συνδεδεμένος


Δημιουργία λογαριασμού
  • Από Εώς

Μια ιστορία του 20ού αιώνα

Ο αιώνας των μεγάλων αλλαγών

  • ISBN-13: 978-618-03-2372-6
  • Μεταίχμιο, 2020
  • € 14.40 (περ ΦΠΑ 6%)
  • Χαρτόδετο
  • 20.5 x 14.0 cm, 424 σελ.

Σύντομη περιγραφή

Μια εναλλακτική εξιστόρηση που εστιάζει στις μεγάλες αλλαγές που συνέβησαν στη διάρκεια του προηγούμενου αιώνα.

Περιγραφή

ΜΙΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΞΙΣΤΟΡΗΣΗ
ΤΟΥ ΠΙΟ ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΟΥ ΑΙΩΝΑΟ 20ός αιώνας θα έπρεπε να µας είναι κατανοητός. Είναι η περίοδος που γνωρίζουµε καλύτερα, µια επική γεωπολιτική αφήγηση που περνάει από τον Α΄ Παγκόσµιο πόλεµο, τη Μεγάλη Ύφεση, τον Β΄ Παγκόσµιο πόλεµο και την πτώση του Τείχους του Βερολίνου. Αλλά αυτή η ιστορία δεν φαίνεται ότι µας οδηγεί στον κόσµο που βρισκόµαστε τώρα.

Με τον John Higgs ως οδηγό µας βγαίνουµε από την κύρια οδό της ιστοριογραφίας και περιπλανιόµαστε σε µερικά από τα πιο δύσβατα µονοπάτια του 20ού αιώνα. Εξερευνούµε γνωστές και άγνωστες πτυχές της περιόδου, ταξιδεύουµε συντροφιά µε µερικούς από τους πιο ριζοσπάστες καλλιτέχνες και επιστήµονες, µε ιδιοφυείς και εκκεντρικές προσωπικότητες της εποχής. Μαζί τους ανακαλύπτουµε ότι οι µεγάλες καινοτοµίες, όπως η θεωρία της σχετικότητας, ο κυβισµός, η κβαντοµηχανική, ο µεταµοντερνισµός και τα µαθηµατικά του χάους δεν είναι αφηρηµένες, ακατανόητες έννοιες, αλλά οδοδείκτες οι οποίοι µας κατευθύνουν στον κόσµο που ζούµε σήµερα.

ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Ένα καινοτόµο βιβλίο που παρακινεί τον αναγνώστη να σκεφτεί ριζοσπαστικά.
DAILY MAIL

Μια ευφυής εξιστόρηση που θα διεγείρει τη σκέψη σας.
GUARDIAN

O John Higgs αντιµετωπίζει µε µια δυναµική, αναζωογονητική, µη ακαδηµαϊκή προσέγγιση τα θέµατα που πραγµατεύεται, ενώ διαθέτει τη µοναδική ικανότητα να εξηγεί αποτελεσµατικά τη διασύνδεση σύνθετων ιδεών.
GOODREADS

Ένας συναρπαστικός, ευανάγνωστος, συνεκτικός χάρτης των καίριων αλλαγών οι οποίες µέσα σε εκατό συγκλονιστικά και τροµερά χρόνια αναδιαµόρφωσαν τον ανθρώπινο ψυχισµό και τον ανθρώπινο κόσµο… Ένα διαφωτιστικό βιβλίο που µας µαθαίνει πού ακριβώς ήµασταν και πού βρισκόµαστε σήµερα. Το συστήνω ένθερµα.
ALAN MOORE, ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ