Η ημέρα της εξόδου
Διηγήματα
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-5186-32-6
Carpe Librum, Ζωγράφου, 3/2020
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 15.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 254 σελ.
Σύντομη περιγραφή
«Η ημέρα της εξόδου» αποτελείται από εννέα αφηγηματικούς μονόλογους, με πρωταγωνιστές τέσσερις γυναίκες, τέσσερις άντρες κι ένα λιθάρι.
Περιγραφή

«Η ημέρα της εξόδου» αποτελείται από εννέα αφηγηματικούς μονόλογους, με πρωταγωνιστές τέσσερις γυναίκες, τέσσερις άντρες κι ένα λιθάρι. Στην πραγματικότητα είναι οι σκέψεις, οι μνήμες, οι προβληματισμοί, τα συναισθήματα και οι ανησυχίες, οι προσδοκίες και οι αποφάσεις που μπορεί κάποιος να εκμυστηρεύεται ή να μοιράζεται με έναν φίλο ή και με κάποιον άγνωστο ακόμα.

*

«Πέστε πως δεν σας μίλησα καθόλου. Πέστε πως φανταστήκατε την κουβέντα μας ή πως την ονειρευτήκατε το κλάσμα δευτερολέπτου που κατάκοπη γείρατε για λίγο το κεφάλι στη στάση του λεωφορείου. Όμως γιά ρίξτε μια ακόμη ματιά σ’ αυτά τα ερείπια. Ποιοι τα έχτισαν; Ποιοι τα έζησαν; Ποιοι τα έριξαν; Γιατί χτίστηκαν και γιατί γκρεμίστηκαν; Πορεύονται κι αυτά μαζί μας μέσα στον χρόνο, μας συντροφεύουν, μοιράζονται μαζί μας τις μικρές και τις μεγάλες μας στιγμές, ρουφούν αμίλητα στο γήινο κορμί τους το αίμα και το δάκρυ μας, τη μυρωδιά και την ηχώ της φωνής μας, τ` αγγίζουμε και γίνονται δέρμα μας στα δάχτυλά μας! Κι άξαφνα! Ο χρόνος μάς πάει αλλού κι εκείνα μένουν πίσω, με τις δαχτυλιές ακόμα τυπωμένες στον μουχλιασμένο σοβά».


Add: 2020-03-06 10:33:35 - Upd: 2020-09-25 10:47:11