Οι Αλτρουιστές
The Altruists (τίτλος πρωτοτύπου)
Μετάφραση: Τάπα, Σοφία
Επιμέλεια κειμένου: Ουσαντζοπούλου, Κέλλη
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-645-035-8
Κλειδάριθμος, Αθήνα, 2/2020
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 15.50 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 550 γρ., 456 σελ.
Περιγραφή

Ένα πανέξυπνο μυθιστόρημα που ισορροπεί ανάμεσα στη σάτιρα και την τρυφερότητα

Ο Άρθουρ Άλτερ, κακοπληρωμένος καθηγητής σε ένα πανεπιστήμιο του Μιζούρι, βρίσκεται σε αδιέξοδο. Δυσκολεύεται να αποπληρώσει το δάνειο του σπιτιού του και τα παιδιά του έχουν διακόψει κάθε επαφή μαζί του. Σκέφτεται τη μικρή περιουσία, για την οποία δεν είχε ιδέα, που η γυναίκα του κληροδότησε απευθείας στα παιδιά τους όταν πέθανε.
Ο γιος του, ο Ίθαν, αντικοινωνικός και αγχώδης, κλεισμένος σε ένα διαμέρισμα στο Μπρούκλιν, ζει χάρη στα χρήματα της μητέρας του. Η κόρη του, η Μάγκι, είναι ακτιβίστρια που συμπαραστέκεται στους κατατρεγμένους και βασανίζει τον εαυτό της ζώντας σε μια αυτοεπιβεβλημένη φτώχεια. Καθώς κοντεύει πια να χάσει το σπίτι του, ο Άρθουρ καλεί τα παιδιά του στο Σεντ Λούις με το πρόσχημα της συμφιλίωσης. Στην πορεία, ωστόσο, ανοίγει άθελά του το κουτί της Πανδώρας, γεμάτο συσσωρευμένες πικρίες και σκονισμένες αναμνήσεις. Η καθηλωτική ιστορία μιας οικογένειας, με τη διεισδυτικότητα και το σκοτεινό χιούμορ ενός λαμπρού, νέου συγγραφέα.

Μεταφράστηκε σε 16 γλώσσες
A New York Times Editors’ Choice
Υποψήφιο για το Prix du Meilleur Livre Étranger
Ψηφίστηκε ως το καλύτερο βιβλίο του μήνα/έτους/σεζόν από: People, The Times, Vanity Fair, Amazon, InStyle, Real Simple, The New York Post

Είπαν για το βιβλίο:
«Ξεκαρδιστικό… Ευφυές και άκρως απολαυστικό.»
–The New York Times Book Review

«Ο Andrew Ridker έχει πολλά να πει για τον σύγχρονο τρόπο ζωής. Το αποτέλεσμα είναι ένα από αυτά τα εξόχως χιουμοριστικά μυθιστορήματα, τα οποία απολαμβάνει κανείς όπως ένας σκίουρος που έχει βρει ένα λαχταριστό βελανίδι.»
–Gary Shteyngart, βραβευμένος συγγραφέας

«Ο Ridker αφηγείται την ιστορία του με χιούμορ, διορατικότητα και βάθος.»
–Publishers Weekly

«Για να λέμε την αλήθεια, είναι λίγο άδικο να είναι τόσο ταλαντούχος ένας τόσο νέος συγγραφέας. O Ridker δεν καταφέρνει απλώς να αποτυπώσει τις αντιφάσεις και τα παράδοξα της αμερικανικής κοινωνίας του 21ου αιώνα –το κάνει μέσα από τη συγκινητική ιστορία μιας οικογένειας που έχει διαλυθεί από την απώλεια και αναζητά αμήχανα τον δρόμο της επανένωσης.»
–Nathan Hill, συγγραφέας του Νιξ

Ο Άντριου Ρίντκερ γεννήθηκε το 1991 και είναι απόφοιτος του Εργαστηρίου Δημιουργικής Γραφής της Iowa. Κείμενά του έχουν φιλοξενηθεί στους New York Times και στα περιοδικά Paris Review Daily, Boston Review, The Believer και Guernica. Το μυθιστόρημά του Οι Aλτρουιστές, που είναι το πρώτο του βιβλίο, ήταν υποψήφιο για το Prix du Meilleur Livre Étranger και διακρίθηκε ως New York Times Editor’s Choice. Επίσης, χαρακτηρίστηκε «καλύτερο βιβλίο της χρονιάς» από το People, τους Times, το Vanity Fair και τη New York Post.


Add: 2020-02-28 11:32:32 - Upd: 2021-03-17 18:29:56