Τα Μυστικά της Λέσχης των Ξωτικών
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-5253-37-0
Locus 7, Αθήνα, 5/2019
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 17.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
15 x 21 εκ., 240 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Ένα βιβλίο έρευνας αναφορικά με μια παράξενη ιστορία, πέρα για πέρα αληθινή, που επηρέασε την κουλτούρα του 20ού και του 21ου αιώνα. Μια έρευνα σε παράξενα και μαγικά βασίλεια με τους ξωτικούς κατοίκους τους.
Περιγραφή

Μια φορά και έναν καιρό, στις αρχές του 20ού αιώνα, συνέβη κάτι παράξενο:

Στη Μητρόπολη της πανίσχυρης Βρετανικής Αυτοκρατορίας, κάποιοι ασυνήθιστοι άνθρωποι αποφάσισαν να ιδρύσουν μια εξίσου ασυνήθιστη Λέσχη. Η ιστορία τους καθώς και κάποια απ’ τα μυστικά τους, ξεδιπλώνονται σε τούτο το βιβλίο. Οι δραστηριότητές τους επηρέασαν την εξέλιξη του παγκόσμιου πολιτισμού μας κατά τρόπο υπόγειο αλλά ουσιαστικό. Βλέπετε, οι ασυνήθιστοι εκείνοι άνθρωποι αποφάσισαν να ψηλαφήσουν κάποιες μυστικές πτυχές του κόσμου μας. Απομακρύνθηκαν απ’ τα πολύβουα πλήθη,  περιπλανήθηκαν σε τόπους μυστικούς και ανίχνευσαν μύθους και θρύλους που βυθίζονταν σταδιακά στα διαλυτικά νερά της λήθης. Ξεγλίστρησαν απ’ τα δίχτυα αλαζονικών προκαταλήψεων, αψήφησαν τις γνώμες των πολλών, ερμήνευσαν το σύμπαν με άλλα μάτια, μέσα απ’ τα πρίσματα εναλλακτικών θεωριών, και, όπως συμβαίνει πάντα σ’ αυτούς που βρίσκουν το θάρρος να εξερευνήσουν καινούργια μονοπάτια, βρέθηκαν αντιμέτωποι με το θαυμαστό, το παράξενο και το αναπάντεχο.

Αρχαίες μαγείες αναδύθηκαν μπροστά τους, το μυστήριο και η μαγεία τούς τύλιξαν με τα σαγηνευτικά τους πέπλα και αφουγκράστηκαν το κάλεσμα διανοιών και δυνάμεων προαιώνιων, που η φωνή τους είχε σκεπαστεί απ’ τον ορυμαγδό της νέας τεχνολογικής εποχής.

Εκείνοι τόλμησαν να σκεφτούν διαφορετικά. Εσείς θα το τολμήσετε; Αν το πράξετε πάντως, αυτή σας η απόφαση θα είναι μια ιαχή ελευθερίας. Και, πού ξέρετε, μπορεί κάποιος ή κάτι εκεί έξω να σας ακούσει και να σας στείλει τη δική του απελευθερωτική απάντηση…


Add: 2020-02-25 18:08:03 - Upd: 2023-05-19 13:26:47