Σχολείο, Οικογένεια και Κοινότητα
Συνεργασία, Ενδυνάμωση και Ανάπτυξη
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-615-221-4
Αρμός, Αθήνα, 11/2019
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 37.50 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 950 γρ., 780 σελ.
Περιγραφή

Το Σχολείο, η Οικογένεια και η Κοινότητα αποτελούν τρία διακριτά αλλά ταυτοχρόνως αλληλεξαρτώμενα συστήματα. Στη σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα ανακύπτουν ολοένα και πιο συχνά προβλήματα που σχετίζονται με την αποτελεσματικότητα της συνεργασίας αυτών των τριών συστημάτων.

Στο βιβλίο αυτό επιχειρείται μία συστηματική παρουσίαση σύγχρονων θεωρητικών και μεθοδολογικών προσεγγίσεων και πρακτικών εφαρμογών, οι οποίες προέρχονται από το επιστημονικό πεδίο της επικοινωνίας Σχολείου, Οικογένειας και Κοινότητας.

Μεταξύ άλλων, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται: στη λειτουργία, στη δυναμική και στις δυνατότητες του κάθε συστήματος ξεχωριστά (Σχολείου, Οικογένειας και Κοινότητας)· σε καθιερωμένα θεωρητικά μοντέλα (παρουσίαση, αποτίμηση και κριτική προσέγγιση)· στην παρουσίαση καλών πρακτικών και παραδειγμάτων από εφαρμοσμένα προγράμματα και έρευνες, τα οποία συνδέουν τη θεωρία με την πράξη και αναδεικνύουν τις δυνατότητες του κοινωνικοπαιδαγωγικού ρόλου του σχολείου αλλά και της οικογένειας στην εκπαίδευση των παιδιών.

Επίσης, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση σε πρακτικά ζητήματα, τα οποία διευκολύνουν εκπαιδευτικούς, γονείς και εκπροσώπους της κοινότητας στο να σχεδιάζουν, να εφαρμόζουν, να υποστηρίζουν, να αξιολογούν και να επανασχεδιάζουν από κοινού προγράμματα, με στόχο την ουσιαστική συνεργασία, την ενδυνάμωση και την ανάπτυξη του Σχολείου, της Οικογένειας και της Κοινότητας.


Add: 2020-01-22 08:54:30 - Upd: 2020-01-22 08:54:30