Θέματα Ελληνικής Πολιτιστικής Διπλωματίας
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-648-080-5
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 25.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 312 σελ.
Περιγραφή

Το Ίδρυμα Διεθνών Νομικών Μελετών Καθηγητού Ηλία Κρίσπη, με ιδιαίτερη τιμή και χαρά παρουσιάζει την Έκδοση του 34ου τεύχους των Εκδόσεών του, με ένα κατ’ εξοχήν ενδιαφέρον θέμα, με τίτλο: «Θέματα Ελληνικής Πολιτιστικής Διπλωματίας».

Η αλληλεξάρτηση μεταξύ των Κρατών σε καίρια θέματα, όπως η αύξηση του αριθμού των κρατών, η αστραπιαία ανάπτυξη της τεχνολογίας με την Βιομηχανική Επανάσταση, η αύξουσα πορεία για οικονομική και πολιτιστική παγκοσμιοποίηση, το κλίμα, οι ενεργειακές πηγές, οι υδάτινοι πόροι, οδηγούν σε στενώτερη συνεργασία, κατά περίπτωση, είτε μεταξύ των Κρατών, είτε στο πλαίσιο ειδικών Οργανισμών.

Από την σφαίρα επιρροής της, τόσο η Διπλωματία, όσο και η Πολιτιστική Διπλωματία, συμβάλλουν ενεργητικά, κάθε μία, στον προγραμματισμό και την άσκηση εξωτερικής πολιτικής ad hoc: Συμβολή κατ’ εξοχήν πολυσύνθετη, κατά περίπτωση, ευαίσθητη και δυσχερής, η οποία επιβάλλει συνεχή προσαρμογή σε νέες μεταβλητές, με βασικό μέσο την πληροφόρηση, την ορθή αξιολόγηση των δεδομένων της και με στόχο την πολυεπίπεδη επίτευξη διεθνών συνεργασιών, αποφεύγοντας συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις.

Το τεύχος αυτό, που με ιδιαίτερη χαρά εκδίδεται από το Ίδρυμα Διεθνών Νομικών Μελετών Καθηγητού Ηλία Κρίσπη και Δρ. Α. Σαμαρά-Κρίσπη, περιέχει συμβολές συγγραφέων, στις οποίες κάθε συγγραφέας από τη δική του οπτική, προσεγγίζει θέμα Πολιτιστικής Διπλωματίας. Ίσως από την προσέγγιση αυτή, λόγω ειδικού χαρακτήρα των θεμάτων, να μην ανακύπτει το εύρος της πολύμορφης αυτής θεματικής, σε κάθε περίπτωση όμως, εύγλωττα ανακύπτουν βασικές πτυχές της.


Add: 2020-01-15 08:50:38 - Upd: 2022-05-10 15:48:12