Τετραλογία του Λος Άντζελες
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-645-030-3
Κλειδάριθμος, Αθήνα, 12/2019
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 44.40 (περ. ΦΠΑ 6%)
Σετ προϊόντων, Σετ προιόντων σε κουτί
14 x 21 εκ., 2,963 γρ., 2336 σελ.
Περιγραφή

«Η τετραλογία του Λος Άντζελες» αποτελείται από τέσσερα εμβληματικά μυθιστορήματα, που κατόρθωσαν να αλλάξουν εκ θεμελίων το νουάρ, περνώντας από τις κλασικές αρχές του είδους στη μεταμοντέρνα γραφή της
ιστορικής μυθοπλασίας.

Η «Τετραλογία του Λος Άντζελες» διαδραματίζεται στις δεκαετίες του 1940 και του 1950 και μέσα από τις σελίδες της ο αναγνώστης καταδύεται στα τρίσβαθα της αμερικανικής πολιτικής, κοινωνικής και πολιτισμικής ιστορίας. Από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου και τις μαύρες λίστες του μακαρθισμού μέχρι την ανέχεια των Αφροαμερικανών και των ισπανόφωνων και την απατηλή λάμψη του Χόλιγουντ.

Η Μαύρη Ντάλια
Ένα μυθιστόρημα που βασίζεται σε μια πραγματική ιστορία, τη δολοφονία της μητέρας του ίδιου του συγγραφέα, η οποία τον ενέπνευσε να ασχοληθεί με τη συγγραφή αστυνομικών μυθιστορημάτων. Το βιβλίο μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από τον Μπράιαν ντε Πάλμα το 2006.

Το Μεγάλο Πουθενά
Ένα μυθιστόρημα που βάζει στο κέντρο της πλοκής δύο διεφθαρμένους αστυνομικούς που χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να αποκτήσουν χρήμα και εξουσία αλλά και έναν πρώην αστυνομικό που έχει περάσει στον κόσμο της παρανομίας. Το ζοφερό ταξίδι των τριών ανδρών συνθέτει ένα από τα συγκλονιστικότερα έργα του Ελρόι.

Λος Άντζελες εμπιστευτικό
Στο τρίτο μέρος της αριστουργηματικής Τετραλογίας του Λος Άντζελες, ο Τζέιμς Ελρόι εξερευνά τη σκοτεινή πλευρά του νόμου και του απατηλά λαμπερού Χόλιγουντ της δεκαετίας του 1950. Ένα επικό νουάρ που έγινε μια αξέχαστη ταινία από τον Κέρτις Χάνσον.

Λευκή Τζαζ
Το βιβλίο που ολοκληρώνει τις ιστορίες των χαρακτήρων που γεννήθηκαν στα προηγούμενα τρία της τριλογίας.  Ολοκληρώνεται μια πορεία από το τραύμα και τη μανία στην τιμωρία και την κάθαρση, μέσω της διατήρησης της μνήμης.

Είπαν για τα βιβλία:

«Ο Ελρόι είναι ένας μύστης των σκοτεινών σημείων της ανθρώπινης φύσης: ένας Σαίξπηρ που κραδαίνει όπλο, αστυνομικό σήμα, ναρκωτικές σύριγγες, ψυχότροπα και βρόμικο χρήμα.»
-Διονύσης Μαρίνος, fractalart.gr

«Ο Ελρόι είναι αναμφισβήτητα ένας από τους μεγαλύτερους ανανεωτές του αστυνομικού μαύρου μυθιστορήματος, που πατώντας στην παράδοση του Ρέιμοντ Τσάντλερ κυρίως, απομακρύνεται εντελώς από την ηθική των κλασικών συγγραφέων του είδους.»
–Χίλντα Παπαδημητρίου

«Ο συγγραφέας δεν αθωώνει ούτε εξαγνίζει κανέναν από τους ήρωές του. Όλοι αντιφατικοί και ικανοί για αγάπη αλλά και προδοσία, αφοσίωση και σπιουνιά, έγκλημα αλλά και καλοσύνη.»
-Άγης Αθανασιάδης, viewtag.gr

O Τζέιμς Ελρόι γεννήθηκε το 1948 στο Λος Άντζελες, όπου και ζει. Είναι ο συγγραφέας τής Τετραλογίας του Λος Άντζελες –Η Μαύρη Ντάλια, Το Μεγάλο Πουθενά, Λος Άντζελες Εμπιστευτικό και Λευκή Τζαζ– και της Τριλογίας του Αμερικανικού Υποκόσμου –Αμερικανικό ταμπλόιντ, Αμερικανικό ταξίδι θανάτου και Το αίμα δεν σταματάει ποτέ. Τα έργα του έγιναν διεθνή best seller, δύο εξ αυτών μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες (Η Μαύρη Ντάλια και Λος Άντζελες Εμπιστευτικό), ενώ απέσπασαν πολλές διακρίσεις.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση www.jamesellroy.net


Add: 2019-12-13 15:06:47 - Upd: 2023-10-25 15:41:50