Τσάρος Νικόλαος ο Β’
Μια παραγνωρισμένη προσωπικότης
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-5215-98-9
Βεργίνα, Αθήνα, 12/2019
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 12.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 369 γρ., 230 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Ο τσάρος Νικόλαος Β΄ της δυναστείας των Ρομανώφ ήταν ο τελευταίος ευλαβής Ορθόδοξος αυτοκράτωρ, συνεχιστής μιας αντιστοίχου Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, παραγνωρισμένος δε, και λανθασμένα θεωρούμενος ως ασθενής προσωπικότητα.
Περιγραφή

Ο τσάρος Νικόλαος Β΄ της δυναστείας των Ρομανώφ ήταν ο τελευταίος ευλαβής Ορθόδοξος αυτοκράτωρ, συνεχιστής μιας αντιστοίχου Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, παραγνωρισμένος δε, και λανθασμένα θεωρούμενος ως ασθενής προσωπικότητα. Η αυτοκράτειρα, προσηλυτισθείσα στην Ορθοδοξία, αγάπησε αυτήν με όλη της την καρδιά, καθώς και τις μοναστηριακές Θείες λειτουργίες. Το αυτοκρατορικό ζεύγος έδωσε στα τέκνα του μόρφωση και παιδεία υποψηφίων μαρτύρων. Η χώρα βρισκόταν σε πλήρη βιομηχανική και οικονομική ανάπτυξη, αλλά η επανάσταση είχε ως σκοπό την ανατροπή ενός Ορθοδόξου Θρόνου και τον αποδεκατισμό ενός Ορθοδόξου λαού.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Πρωτοπρεσβύτερος Βενιαμίν Ζουκώφ είναι ο μόνος εν ζωή Ρώσος πρωτοπρεσβύτερος της Εκτός Συνόρων Ρωσικής Ορθο - δόξου Εκκλησίας, όντας υπό την πνευματική υπακοή τού μακαριστού Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου οσίου Βιταλίου, προς τον οποίον έδωσε όρκο ευλαβείας και υπακοής, μέχρι της τελευτής αυτού του τελευταίου, καθώς και χρηματίσας επίσης Γραμματεύς της Συνόδου υπό αυτόν. Ο Πατήρ Βενιαμίν, όντας ως λαϊκός, μηχανικός το επάγγελμα, μόλις έλαβε το σχήμα του Ορθοδόξου ιε - ρέως, εργάσθηκε αδιακόπως και με ζήλο για την υπεράσπιση της αληθινής Πίστεως σύμφωνα με την παράδοση των Πρωθιεραρχών και των αγίων Επισκόπων της Εκτός Συνόρων Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας. Υπήρξε δε πάντοτε, διαπρύσιος υπερασπιστής της αγιοκατατάξεως των αγίων Πρωθιεραρχών Αντωνίου, Αναστασίου, Φιλαρέτου και Βιταλίου, υπέρ της οποίας έλαβε μέρος μετά της Συνόδου του στις 4/17 Ιουλίου 2017.


Add: 2019-12-04 11:56:51 - Upd: 2022-01-12 16:03:34