ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ
3 3 Δ Υ Σ Τ Ο Π Ι Κ Α Δ Ι Η Γ Η Μ Α Τ Α Η Ζ Ω Η Μ Ε Τ Α Τ Η Ν Α Π Ο Κ Α Λ Υ Ψ Η
Συλλογικό έργο
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-627-122-9
Εκδόσεις iWrite.gr, Θεσσαλονίκη, 11/2019
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 16.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 382 σελ.
Περιγραφή

Η Ουτοπία αναφέρεται σε κάποιον παράδεισο. Η Δυστοπία μιλάει για έναν προ πολλού νεκρό παράδεισο! Μία καθημερινότητα που δεν θα επιστρέψει ποτέ στην κανονικότητα και μας αποκαλύπτει το απόλυτο τέλος. Η Ανθρωπότητα είναι πια συνηθισμένη σε μία τέτοια εκδοχή, αφού οτιδήποτε γνωρίζουμε είναι χωρισμένο σε κύκλους που περιέχουν αρχή, μέση και τέλος. Οι ιστορικές περίοδοι, οι λογοτεχνικές περίοδοι, ακόμα και η ίδια η ζωή, αποτελούν ενδεικτικά παραδείγματα. Τα προηγούμενα προεξοφλούν την ύπαρξη μιας ημερομηνίας λήξης. Αυτός είναι ο λόγος που οι άνθρωποι νιώθουμε διαχρονικά μία ανεξήγητη ανάγκη να εστιάζουμε πάντα στο υπέρτατο τέλος, στην ολοκλήρωση του κόσμου, όπως τον γνωρίζουμε. Συνάμα, μας απασχολεί και το τι θα συμβεί μετά από μία τέτοια ολοκληρωτική καταστροφή.

Τελικά πόσο καταστροφικές μπορεί να είναι οι συνέπειες ενός τέτοιου γεγονότος για το ανθρώπινο είδος; Πόσοι θα καταφέρουν να επιβιώσουν; Και πώς θα διαμορφωθεί στη συνέχεια η ζωή, για μία ανθρωπότητα που θα κληθεί να ζήσει σε έναν αφιλόξενο και σχεδόν κατεστραμμένο πλανήτη;

Στο πλαίσιο αυτό, η δημιουργική ομάδα του iWrite καi η ιστοσελίδα της Εναλλακτικής Αναζήτησης, Mindhack.gr, πρωτοστάτησαν στη διενέργεια ενός πρωτότυπου λογοτεχνικού διαγωνισμού με τίτλο “Δυστοπία και Μετα-αποκαλυπτική ζωή”. Τα καλύτερα διηγήματα που λάβαμε, αξιολογήσαμε και επιμεληθήκαμε, κοσμούν τον τόμο που κρατάτε στα χέρια σας.


Add: 2019-12-02 09:38:29 - Upd: 2024-03-12 11:50:11