Μια ματιά στον κόσμο του Αλμπέρ Καμύ
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-83410-8-1
Λέμβος, Αθήνα, 5/2019
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 4.98 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
10 x 15 εκ., 80 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Ο Αλμπέρ Καμύ γεννιέται στο αγρόκτημα Σεντ-Πολ, στο Μορντού. Πατέρας του είναι ο Λισιέν Καμύ, εργάτης, αλσατικής καταγωγής. Η μητέρα του, Κατρίν Σεντές έχει ισπανική ρίζα. Το μικρό όνομα της μητέρας του, καθώς και της κόρης του, εμφανίζεται στον Ευτυχισμένο θάνατο, ενώ το επώνυμό της, Σεντές, είναι το όνομα ενός ήρωά του στο Ο ξένος.
Περιγραφή

Δεν υπάρχει αληθινή δημιουργία χωρίς μυστικό" έλεγε ο Καμύ. Δεν υπάρχει βιογραφία, δεν υπάρχει βιογράφος -για κάθε άνθρωπο υπάρχουν εκατό δυνητικοί βιογράφοι, παρατηρεί ο Ζ.-Μπ. Πονταλίς- που να μη βυθοσκοπεί την καρδιά ενός ανθρώπου, πολύ περισσότερο την καρδιά ενός δημιουργού. Για να ξετυλίξεις το κουβάρι του πεπρωμένου ενός συγγραφέα πρέπει να εισχωρήσεις στα πολύκλωνα σκοτεινά μονοπάτια του δέντρου της ζωής του.
Το 1913, έναν χρόνο πριν την έναρξη του Α` Παγκοσμίου Πολέμου, εκδίδεται ο Μεγάλος Μωλν του Φουρνιέ, το Από τη μεριά του Σονάν, πρώτο μέρος του Αναζητώντας τον χαμένο χρόνο, του Προυστ, και το Τοτέμ και ταμπού του Φρόιντ.
Ο Αλμπέρ Καμύ γεννιέται στο αγρόκτημα Σεντ-Πολ, στο Μορντού. Πατέρας του είναι ο Λισιέν Καμύ, εργάτης, αλσατικής καταγωγής. Η μητέρα του, Κατρίν Σεντές έχει ισπανική ρίζα. Το μικρό όνομα της μητέρας του, καθώς και της κόρης του, εμφανίζεται στον Ευτυχισμένο θάνατο, ενώ το επώνυμό της, Σεντές, είναι το όνομα ενός ήρωά του στο Ο ξένος. Ο εικοσιοκτάχρονος πατέρας του επιστρατεύεται σε σύνταγμα Ζουάβων. Πεθαίνει στη μάχη του Μάρνη και η οικογένεια εγκαθίσταται στο Αλγέρι. Η μητέρα ξενοδουλεύει.


Add: 2019-11-19 10:40:09 - Upd: 2019-11-19 10:40:09