Πετροβολώντας τους τρούλους του Ιμαρέτ
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-5215-97-2
Βεργίνα, Αθήνα, 10/2019
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 15.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 365 γρ., 334 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Τρεις παιδικοί φίλοι. Τρία αγόρια με διαφορετικούς χαρακτήρες και καταβολές. Τρεις παράλληλες ζωές!
Ο καθένας διαγράφει την πορεία του, πιο κοντά ή πιο μακριά από εκεί που την ονειρεύθηκε. Ερωτεύονται με πάθος, επαναστατούν, πολεμούν το κατεστημένο, κάνουν λάθη, πληγώνονται, μαθαίνουν.
Περιγραφή

 


Τρεις παιδικοί φίλοι. Τρία αγόρια με διαφορετικούς χαρακτήρες και καταβολές. Τρεις παράλληλες ζωές! Από τη σχολική ηλικία και την εφηβεία μέχρι την ωριμότητα. Ο Τέλης, ο Κίμων και ο Άγγελος βιώνουν τις εμπειρίες τους στην όμορφη Καβάλα. Άλλοτε λιάζονται στα δαντελωτά ακρογιάλια της κι άλλοτε παίζουν πετροβολώντας τους τρούλους και τις καπνοδόχους του Ιμαρέτ.

Ο καθένας διαγράφει την πορεία του, πιο κοντά ή πιο μακριά από εκεί που την ονειρεύθηκε. Ερωτεύονται με πάθος, επαναστατούν, πολεμούν το κατεστημένο, κάνουν λάθη, πληγώνονται, μαθαίνουν. Πότε πετούν στα ουράνια και πότε ματαιοπονούν για τις επιπόλαιες πράξεις τους.

Νιώθουν ακροβάτες σε τεντωμένο σχοινί μιας κοινωνίας που με δυσκολία τούς συγχωρεί. Πέρα από τους συμβιβασμούς και τα πισωγυρίσματα όμως κατορθώνουν να αφουγκρασθούν τους παλμούς και τα κελεύσματα της δικής τους καρδιάς.

Ώσπου διαπιστώνουν περίτρανα πως η ευτυχία και η δυστυχία τους συνεπικουρείται από τη μοίρα και συνίσταται στο μεγαλείο ή στον όλεθρο των στιγμών.

    


 

 

 

 

 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

.

Ο Γιώργος Γιουρτσόγλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Διδυμότειχο. Ανδρώθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου σήμερα διαμένει. Σπούδασε Ιατρική στη Ρώμη και Μικροβιολογία στην Αθήνα.

Εργάστηκε στην Ορεστιάδα ως ιδιώτης και στο Νοσοκομείο Καβάλας ως

επιμελητής. Ακολούθως υπηρέτησε ως Διευθυντής Μικροβιολογικού στο Κέντρο Υγείας Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής από όπου και συνταξιοδοτήθηκε.

Έργα του:

«Η Σμαρώ από την Πόλη», εκδόσεις Αρμός 2006

«Η Παγώνα των Κεραυνών», εκδόσεις Ψηφίδα 2009

«Η Τασία της καρδιάς μου», εκδόσεις Βεργίνα 2017


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Add: 2019-10-03 13:42:24 - Upd: 2019-10-03 13:42:24