Μηχανές σαν κι εμένα
Machines like me
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-16-8472-7
Εκδόσεις Πατάκη, Αθήνα, 9/2019
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 17.70 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 1 γρ., 416 σελ.
Περιγραφή

Σε έναν κόσµο όχι ακριβώς όµοιο µε τον δικό µας, δυο εραστές θα περάσουν µια δοκιµασία που υπερβαίνει τα όρια της κατανόησης και της αντοχής τους.
Η Βρετανία έχει ηττηθεί στον Πόλεµο των Φόκλαντ, η Μάργκαρετ Θάτσερ δίνει µάχη µε τον Τόνυ Μπεν για την εξουσία και ο Άλαν Τιούρινγκ επιφέρει επαναστατική τοµή στον τοµέα της τεχνητής νοηµοσύνης.
Το Μηχανές σαν κι εµέναεκτυλίσσεται σε ένα εναλλακτικό Λονδίνο της δεκαετίας του 1980. Ο Τσάρλι, ένας τριαντατριάχρονος ανθρωπολόγος που δοκιµάζει την τύχη του στο χρηµατιστήριο αποφεύγοντας συνειδητά την εργασία πλήρους απασχόλησης, είναι ερωτευµένος µε τη Μιράντα, µια έξυπνη φοιτήτρια που κρύβει ένα τροµερό µυστικό. Όταν ο Τσάρλι κληρονοµεί ένα σεβαστό ποσό, αγοράζει τον Αδάµ, ένα από τα πρώτα ανδροειδή που αναπαράγουν πιστά το σώµα και τις νοητικές λειτουργίες του ανθρώπου, και µε τη βοήθεια της Μιράντας σχεδιάζει την προσωπικότητά του. Το σχεδόν τέλειο ανδροειδές που προκύπτει είναι ωραίο, δυνατό, και ευφυές. Σύντοµα θα σχηµατιστεί ένα ερωτικό τρίγωνο ανάµεσα στον Τσάρλι, στη Μιράντα και στον Αδάµ, φέρνοντάς τους αντιµέτωπους µε ένα βαθύ ηθικό δίληµµα.
Το Μηχανές σαν κι εµένα είναι ένα ανατρεπτικό µυθιστόρηµα που θέτει το ερώτηµα αν µια µηχανή µπορεί να κατανοήσει την ανθρώπινη καρδιά ή αν, τελικά, εκείνοι από τους οποίους λείπει η κατανόηση και η ενσυναίσθηση είναι οι ίδιοι οι άνθρωποι.

«Στο Μηχανές σαν κι εµένα ο ΜακΓιούαν παντρεύει µια συναρπαστική, δεξιοτεχνικά αρθρωµένη πλοκή µε τη σε βάθος µελέτη της ολοένα και λεπτότερης διαχωριστικής γραµµήςανάµεσα στη λογική και στο παράδοξο, αφήνοντας τον αναγνώστη σε µια ευφορική ζάλη απέναντι στο θαύµα της ανθρώπινης ύπαρξης». The Independent
«Κάθε φράση είναι διαλεγµένη, η φόρµα είναι τέλεια. Κάθε ανατροπή στην πλοκή είναι σοφά υπολογισµένη. Με το βιβλίο αυτό ο Μακ Γιούαν µάς ανοίγει τα µάτια προς ένα µέλλον που έχει πολλές πιθανότητες να είναι αληθινό». New York Journal of Books

Σχετιζόμενα προϊόντα

Add: 2019-10-01 08:16:21 - Upd: 2023-10-13 16:46:04