Δεν είστε συνδεδεμένος


Δημιουργία λογαριασμού
  • Από Εώς

Κορινθία. Άνθρωποι και Οικισμοί τον 19ο αιώνα

Set 2 Τόμων

Θεματική Ταξινόμηση

Σχετιζόμενα Προιόντα

Περιλαμβάνει:



Σύντομη περιγραφή

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ Book Station Διεύθυνση: Πανιωνίαs 20 165 61 Γλυφάδα Τηλ: 210 9604284 E-mail: info@bookstation.gr Web site: www.bookstation.gr

Περιγραφή

Κορινθία. Άνθρωποι και Οικισμοί τον 19ο αιώνα.

Τόπος και Πολιτική. (2 Τόμοι)

«Η γνώση του παρελθόντος μας βοηθά στην κατανόηση της εξέλιξης σε πρόσωπα και πράγματα. Είναι αδύνατη η κατανόηση και να αιτιολογήσουμε το σήμερα χωρίς την γνώση του χθες. Οι οργανωτικές δομές εξάρτησης των τοπικών κοινωνιών με τους οικισμούς τους και τα εκάστοτε διοικητικά κέντρα τον 19ο αιώνα και οι όποιες μεταβολές τον 20ο  και 21ο αιώνα  έχουν πλέον  Ιστορική σημασία.

Η κατανόηση σήμερα, αυτής ακριβώς της σημασίας, έχει εθνική αξία διότι είναι συνυφασμένη με την διαχρονική πολιτική η οποία είναι γνωστή, από έτερες μελέτες, με κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμα την υποτέλεια.

Ο Νομός Κορινθίας από την αρχαιότητα έχει να δείξει δείγματα πολιτισμού. Όμως το Αθηναϊκό κράτος, όμορο της Κορινθίας πάντοτε είχε στόχο την ερήμωση των οικισμών των επαρχιών και πανελλαδικά το έχει επιτύχει, μέσω και των μεταβολών των οικισμών.

Η παρούσα μελέτη απλά αναφέρει τους ανθρώπους όπου είναι δυνατόν  και όλους τους  οικισμούς με τις μεταβολές ώστε ο τοπικός ερευνητής αλλά και ο κάθε απλός πολίτης να μπορεί να δει τους προγόνους του και κυρίως την  εξέλιξη της Ιστορίας σε τοπικό επίπεδο...».