Πικρή Ελλάδα
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-5215-91-0
Βεργίνα, Αθήνα, 5/2019
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 12.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 264 γρ., 162 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Μεγάλες στιγμές της ελληνικής Ιστορίας με επώνυμους και διάσημους ήρωες και μικρές καθημερινές ιστορίες με ήρωες ανώνυμους, όλους εύψυχους αγωνιστές της ελευθερίας, ενάντια σε κάθε εξωτερική και εσωτερική επιβουλή.
Περιγραφή

Διακόσια χρόνια νεότερης ελληνικής Ιστορίας. Επωνύμων και ανωνύμων ηρώων ιστορίσματα. Η τραγωδία αλλά και το μεγαλείο του ελληνισμού. Οι μάχες του Γένους (Οθωμανικός Ζυγός, Επανάσταση του ’21, Βαυαροκρατία, Βαλκανικοί Πόλεμοι, Μικρασιατική Καταστροφή, Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος, Αντίσταση, Εμφύλιος, Δικτατορία, Πολυτεχνείο), αποτέλεσαν σ’ εκείνες τις ιστορικές συγκυρίες, νόμιμες στάσεις που υποστηρίχτηκαν με αίμα και εξαιρετική ένταση, συνέπεια και τιμιότητα.

Διακόσια χρόνια νεότερης ελληνικής ιστορίας. Πιστεύοντας πως τα γεγονότα που έχουν σημαδέψει αυτή την Ιστορία, είναι πολλά και σημαντικά και πως η ανάκλησή τους σε επίπεδο αυτοκριτικής συμβάλλει στην αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας, αποπειραθήκαμε να ιστορίσουμε τις π ι κ ρ έ ς ε π ο χ έ ς μιας Π ι κ ρ ή ς Ε λ λ ά δ α ς. Μεγάλες στιγμές της ελληνικής Ιστορίας με επώνυμους και διάσημους ήρωες και μικρές καθημερινές ιστορίες με ήρωες ανώνυμους, όλους εύψυχους αγωνιστές της ελευθερίας, ενάντια σε κάθε εξωτερική και εσωτερική επιβουλή. Φωτισμένους αγωνιστές, όρθια δέντρα με τις ζωοποιές ρίζες τους να βυθίζονται στους αιώνες, ταγμένους στην ακύρωση της ρυπαρής εντολής της βίας που η ανθρώπινη δραστηριότητα ορίζει και εκτελεί.


Add: 2019-06-04 08:54:59 - Upd: 2019-06-04 08:54:59