Το νεφέλωμα της Χίμαιρας
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-486-135-4
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 14.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 264 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Η Αναστασία Ρίζου, στο πρώτο της μυθιστόρημα, χτίζει μια σύνθετη ιστορία, όπου το στοιχείο της πλοκής του αστυνομικού μυθιστορήματος συνδυάζεται με την εμβάθυνση στους χαρακτήρες. Η πορεία προς τη λύση του μυστηρίου είναι συνάμα για τους πρωταγωνιστές και ένα ταξίδι αυτογνωσίας, με αναπάντεχη έκβαση για ορισμένους από αυτούς.
Περιγραφή

Σαμοθράκη, καλοκαίρι. Στο μοναχικό αυτό νησί, όπου τα αρχαία μυστήρια λες και έχουν διαποτίσει την ξεχωριστή του φύση, ο φόνος μιας νεαρής αρχαιολόγου, της Μυρτώς, γίνεται αφορμή για να συναντηθεί η τροχιά της ζωής διαφορετικών ανθρώπων, που η μοίρα τους θα σφραγιστεί στο εξής ανεξίτηλα. Η φίλη της Μυρτώς, η Άλκηστη, επίσης αρχαιολόγος, φτάνει στο νησί για τον ύστατο αποχαιρετισμό, και θα συναντήσει τους ανθρώπους που είχαν συνδεθεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μαζί της. Ανάμεσά τους είναι ο Μάρκος, ένας νεαρός αστρονόμος, και ο αδελφός του ο Ορφέας, αλλά και ο αστυνόμος Αχιλλέας Αλιφέρης, που προσπαθεί να ξεδιαλύνει το μυστήριο της δολοφονίας.
Το νησί το αναστατώνει παράλληλα η άφιξη ενός αρχαιολάτρη Ολλανδού μεγιστάνα, στο πρόσωπο του οποίου ο δήμαρχος βλέπει έναν μελλοντικό επενδυτή που θα αλλάξει τις τύχες του νησιού. Τα γεγονότα και τα συναισθήματα πλέκουν αναπάντεχα, με φόντο το νησί που, σαν άλλος πρωταγωνιστής, παρακολουθεί το εφήμερο παιχνίδι της ανθρώπινης ζωής και των ανθρώπινων συναισθημάτων.


Add: 2019-05-30 09:36:41 - Upd: 2019-06-06 12:55:59