Βαλκάνια – 78 μέρες «στόχος» του ΝΑΤΟ
Νέα έκδοση για τα 20 χρόνια από την επέμβαση στην Γιουγκοσλαβία
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-84061-1-7
Ημεροδρόμος, Αθήνα, 3/2019
2η έκδ. || Επαυξημένη || Αναθεωρημένη
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 15.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
16 x 24 εκ., 360 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Πληροφορίες- Παραγγελίες:

Διεύθυνση: Κιάφας 3 και Ακαδημίας (Αθήνα)
Τηλέφωνο: 210.3839714
Περιγραφή

Με την συμπλήρωση 20 χρόνων από την έναρξη των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών κατά της Γιουγκοσλαβίας (24 Μάρτη 1999) ο «Ημεροδρόμος» προχωρά στην επανέκδοση του βιβλίου-ντοκουμέντο «Βαλκάνια - 78 μέρες "στόχος" του ΝΑΤΟ» του Νίκου Μπογιόπουλου.

    - Πριν από 20 χρόνια, όταν άρχισε η ΝΑΤΟική επιδρομή στη Γιουγκοσλαβία, οι επιδρομείς εμφανίζονταν ως προστάτες των δικαιωμάτων της αλβανικής μειονότητας στο Κόσοβο και της δημοκρατίας. Υπάρχει, άραγε, κανείς που να υποστηρίζει σήμερα ότι αυτά ήταν πράγματι τα κίνητρα των επιδρομέων;...

    - Τα όσα μεσολάβησαν και εξελίσσονται σε Αφγανιστάν, Ιράκ, Λιβύη, Συρία και σε όλη τη Μέση Ανατολή, η επικείμενη συμφωνία Κοσόβου-Σερβίας με ανταλλαγή εδαφών και επομένως επαναχάραξη συνόρων, η ανάλογη «διευθέτηση» στη Βοσνία, η συμφωνία ΠΓΔΜ- Ελλάδας, οι γενικότερες ανακατατάξεις στην ευρύτερη περιοχή, όλα δείχνουν ότι το «έργο» έχει ακόμα πολλά επεισόδια.

    - Το βιβλίο «Βαλκάνια - 78 μέρες "στόχος" του ΝΑΤΟ» - γραμμένο μέσα στη δίνη του πολέμου από έναν νεαρό, τότε, ρεπόρτερ -  καταγράφει βήμα προς βήμα τα γεγονότα της εποχής. Τη δράση των ΗΠΑ και της ΕΕ. Την τακτική των ελληνικών πολιτικών κομμάτων. Τον ρόλο των εγχώριων και διεθνών ΜΜΕ. Την συμμετοχή της Ελλάδας ως χώρας μέλος του ΝΑΤΟ σε μια θηριωδία που σημάδεψε την βαλκανική χερσόνησο και αποτέλεσε τον «πρόλογο» του «νέου ΝΑΤΟικού δόγματος» που ξεδιπλώνεται στις μέρες μας παντού στον κόσμο.

    - Είκοσι χρόνια μετά οι σελίδες του βιβλίου που περιγράφουν τα γεγονότα και αναλύουν τα αίτια εκείνου του ΝΑΤΟικού εγκλήματος, μοιάζουν με «προφητεία». Το βιβλίο του Νίκου Μπογιόπουλου,ιστορικό ντοκουμέντο και εργαλείο πολιτικής ανάλυσης, μας βοηθάει όχι μόνο να θυμηθούμε τι έγινε τότε, αλλά και να συνθέσουμε το πολιτικό και γεωστρατηγικό παζλ του σήμερα.


Add: 2019-05-28 12:25:59 - Upd: 2022-05-03 18:27:01