Δεν είστε συνδεδεμένος


Δημιουργία λογαριασμού
  • Από Εώς

O Αρχάγγελος της Μονεμβασιάς κι ένας έρωτας στους γαλάζιους βραχόκηπους της Αντίπαρος, Αντρέας-Ιχθύς, Μαρίνα-Βορεαλίς

Μια ποιητική φιλοσοφική οικολογική περιδιάβαση

  • ISBN-13: 978-960-592-086-9
  • Μανδραγόρας, 2019, Αθήνα
  • 304η έκδ. (Νέα έκδοση, Σύγχρονη Ελληνική πεζογραφία)
  • € 15.90 (περ ΦΠΑ 6%)
  • Χαρτόδετο
  • 21.0 x 14.5 cm, 224 σελ.

Σύντομη περιγραφή

Μια περιδιάβαση ποιητική, φιλοσοφική, οικολογική: οι άνθρωποι, η φύση, ο έρωτας, οι βραχόκηποι της Αντίπαρος μέσα από μια γλαφυρή περιδιάβαση στη ζωή και τους έρωτες του Ανδρέα και της Μαρίνας

Περιγραφή

Το Μεροβίγλι και ο Απόκοσμος Ποιμένας

 

Ο Αντρέας Κομνηνός, έτσι όπως κάθεται ντάλα μεσημέρι, κάτω απ’ την μεγάλη τέντα του NAUTICACAFFE στην προκυμαία του λιμανιού της ονειρικής γενέτειρας του Αντίπαρος, νοιώθει ξανά το χρόνο να του ανοίγει διάπλατα τις πόρτες των γαλάζιων βραχόκηπων του ένθεου ομηρικού Αιγαίου, και τον ηχητικό χάρτη της γης, να εκπέμπει ηλεκτρομαγνητικές ροές που ακολουθούν τα μεταναστευτικά πουλιά και οι ονειροπόλοι ταξιδιάρηδες για να φτάσουν στον προορισμό τους. Τώρα, στο έμπα της άνοιξης, καθισμένος στο αγαπημένο του στέκι με τον μεγαλύτερο αδερφό του Ανέστη, την αδελφή του Θαλασσιά και τον φίλο του Θοδωρή Τριαντάφυλλο με τον αδελφό του Γιακουμή, πίνουν τα τσιπουράκια τους για τα καλωσορίσματα, και ετοιμάζονται να πάνε παρέα πίσω στα Λιβάδια στον Άγιο Παντελεήμονα, εκεί που το «όνειρο», με τη βοήθεια του αρχιτέκτονα αδελφού του Ανέστη, έχει γίνει πραγματικότητα. Μόλις λίγες μέρες είχε γυρίσει από την Γαλλία έχοντας στα μπαγκάζια του το πτυχίο του Marinbiologist και Ωκεανογραφίας. Έκανε πέντε χρόνια σπουδές στην όμορφη ιστορική πόλη της Μασσαλίας με μόνο δυο καλοκαίρια διακοπές στην Αντίπαρο σ’ όλο το διάστημα των σπουδών του.

 

Δυο χρόνια πριν φύγει για τη Μασσαλία είχε γυρίσει από το QuebecCity του Γαλλικού Καναδά ως φοιτητής ορυκτολογίας, όμως ο άτυχος πρώτος εφηβικός έρωτας του, απ’ το χαμό της νεαρής «ποιήτριας με τα τουρκουάζ μάτια» όπως την έλεγαν οι λογοτεχνικοί κύκλοι της χώρας της, τον έκανε να επιστρέψει απογοητευμένος στην Ελλάδα, και ναι αναζητήσει νέους δρόμους και προσανατολισμούς, όπου τον οδήγησαν στην Μασσαλία στο φημισμένο Μεσογειακό Κέντρο Θαλάσσιων σπουδών «Ωκεανίς.»

Ο Νίκος Τσίγκος γεννήθηκε στην Αντίπαρο των Κυκλάδων. Έζησε και εργάστηκε ως μουσικός στο Τορόντο του Καναδά από το 1970. Υπήρξε νυμφευμένος με την βραβευμένη Καναδέζα ποιήτρια Gwendolyn Mac Ewen, με την οποία μετέφρασαν ποιήματα από την Τέταρτη Διάσταση του Γιάννη Ρίτσου και αρχαίες τραγωδίες, όπως για παράδειγμα τις Τρωάδες, που ανέβηκαν σε θέατρα του Τορόντο. Στη συνέχεια έγραψε στίχους για το μουσικό συγκρότημά του LosCompaneros. Ποιήματά του έχουν εκδοθεί, στα αγγλικά, στον Καναδά. Έχει στο ενεργητικό του επίσης αρκετά μυθιστορήματα. Tα τελευταία δέκα χρόνια περνάει τα καλοκαίρια του στην Αντίπαρο, μαζί με τη σύζυγό του Άννη. Το παρόν μυθιστόρημα είναι το δεύτερο που εκδίδεται στην Ελλάδα. Το πρώτο, Ο βαρκάρης της Νησήλιος, εκδόθηκε το 2015, ενώ υπό έκδοση είναι οι Ξύλινοι Άγγελοι.