Γλωσσικά Κατάλληλη Πρακτική
Οδηγός για την Παιδαγωγική Στήριξη Παιδιών με Μεταναστευτικό Υπόβαθρο
Linguistically Appropriate Practice : A Guide for working with Young Immigrant Children (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-5242-35-0
Δίσιγμα, Θεσσαλονίκη, 11/2018
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 20.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 365 γρ., 208 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Αυτό το πρωτοποριακό βιβλίο εστιάζει χρησιμοποιώντας πειστικά επιχειρήματα, στη σημασία των οικογενειακών γλωσσών των παιδιών και στα οφέλη της διγλωσσίας και της πολυγλωσσίας.
Περιγραφή

Αυτό το πρωτοποριακό βιβλίο, χρησιμοποιώντας πειστικά επιχειρήματα, αναπτύσσει τη σημασία που έχουν οι οικογενειακές γλώσσες των παιδιών και τα οφέλη της διγλωσσίας και της πολυγλωσσίας. Η νέα διδακτική πρακτική, γνωστή ως Γλωσσικά Κατάλληλη Πρακτική (ΓΚΠ), φιλοδοξεί να καθοδηγήσει όσους/ες εργάζονται με μικρά παιδιά που φτάνουν στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και στα σχολεία με μικρή ή καθόλου ευχέρεια στη γλώσσα της τάξης. Η Γλωσσικά Κατάλληλη Πρακτική περιγράφει λεπτομερώς πάνω από πενήντα σχολικές δραστηριότητες που μπορούν να προσαρμοστούν για να ταιριάξουν τόσο στο αναπτυξιακό επίπεδο των παιδιών όσο και στο σχολικό πρόγραμμα.

Το βιβλίο, που απευθύνεται στο προσωπικό των παιδικών σταθμών, σε όσους/ες παρέχουν υπηρεσίες υγείας, σε υπεύθυνους εγκατάστασης μεταναστών/τριών, σε λογοθεραπευτές/τριες, σε βρεφονηπιαγωγούς και σε δασκάλους/ες του δημοτικού, σε εργαζομένους/ες στην αρχή οικογενειακών πόρων και σε ειδικούς σε θέματα γραμματισμού, αποτελεί εξαιρετική πηγή για την προετοιμασία των μικρών παιδιών για τις πολύπλοκες απαιτήσεις του εικοστού πρώτου αιώνα στην επικοινωνία και στον γραμματισμό.


Add: 2019-04-23 08:09:09 - Upd: 2021-03-17 18:29:51