Δεν είστε συνδεδεμένος


Δημιουργία λογαριασμού
  • Από Εώς

Η Βαλενσιάνικη Βίβλος

  • ISBN-13: 978-960-03-6583-2
  • Εκδόσεις Καστανιώτη, 2019
  • € 13.00 (περ ΦΠΑ 6%)
  • Τίτλος πρωτοτύπου:

    La bíblia valenciana
  • Γλώσσα πρωτοτύπου: Καταλανική
  • Χαρτόδετο
  • 20.5 x 14.0 cm, 208 σελ.

Σύντομη περιγραφή

https://www.kastaniotis.com/book/978-960-03-6583-2

Περιγραφή

Βαρκελώνη, δεκαετία του ’30. Ένας οικονομικά κατεστραμμένος αριστοκράτης, ο Γκουστάου ντε Κατλιάρ, εντοπίζεται νεκρός στο διαμέρισμά του στη Γοτθική Συνοικία. Όλα δείχνουν ότι αυτοκτόνησε. Και οι περισσότεροι αυτό φαίνεται να πιστεύουν. Μήπως όμως δεν είναι έτσι τα πράγματα; Μήπως έχουμε να κάνουμε με συγκαλυμμένο έγκλημα; Την εξιχνίαση της υπόθεσης αναλαμβάνουν δύο φίλοι, ο επιθεωρητής Ζάουμε Βιλαγούτ και ο δημοσιογράφος Φρανσέσκ Κάλντες. Οι έρευνες θα τους οδηγήσουν στον ατμοσφαιρικό κόσμο των παλαιοβιβλιοπωλείων της πόλης. Εκεί ανακαλύπτουν την ιστορία μιας πρώην ερωμένης του αριστοκράτη, η οποία έχει πλέον αρραβωνιαστεί τον ανιψιό ενός εκκεντρικού εκατομμυριούχου, τον Κάρλες Βαλς, που επιθυμεί διακαώς να αποκτήσει ένα σπάνιο και θρυλικό βιβλίο. Πρόκειται για το μοναδικό αντίτυπο της Βίβλου που είχε μεταφράσει στην καθομιλουμένη ο Βονιφάτιος Φερέρ πριν από πολλούς αιώνες. Την εποχή εκείνη, η πυρά της Ιεράς Εξέτασης κατάπιε όλα τα κομμάτια πλην ενός· είναι αυτό που διασώθηκε και εδώ παρακολουθούμε πώς ακριβώς μετατρέπεται σε θανάσιμη εμμονή. Η Βαλενσιάνικη Βίβλος είναι το πρώτο μέρος μιας κλασικής πλέον και εξαιρετικά δημοφιλούς τριλογίας. Ο Ραφαέλ Τάζις υπήρξε ο πατριάρχης του καταλανικού αστυνομικού μυθιστορήματος. 

«Και τώρα, σας παρακαλώ, χαθείτε στην ανάγνωση της Βαλενσιάνικης Βίβλου. Θα με ευχαριστείτε για τη συμβουλή ή θα καταραστείτε τα κόκκαλά μου γιατί, σίγουρα, θα σας μαγέψει για αρκετές ώρες χωρίς να μπορείτε να την εγκαταλείψετε μέχρι να φτάσετε στην τελική έκπληξη». 

ΖΑΟΥΜΕ ΦΟΥΣΤΕΡ 

«Ο προπάτορας του καταλανικού αστυνομικού μυθιστορήματος. Ο δικός μας Έντγκαρ Άλαν Πόε». 

ΑΛΕΞ ΜΑΡΤΙΝ ΕΣΚΡΙΜΠΑ 

«Μια δεξιοτεχνικά δομημένη ιστορία γύρω από την εύρεση ενός μυθικού βιβλίου. Μας βυθίζει στη ρεπουμπλικανική Βαρκελώνη σε μια ιλιγγιώδη κούρσα από δολοφονίες, όταν παλαιοβιβλιοπώλες και λάτρεις των βιβλίων αγωνίζονται να το αποκτήσουν». 

AG Library Málaga, España