Η κυρία Όσμοντ
Mrs Osmond (τίτλος πρωτοτύπου)
Εξαντλημένο
ISBN: 978-960-03-6545-0
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 18.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Σκληρόδετο
14 x 21 εκ., 416 σελ.
Σύντομη περιγραφή
https://www.kastaniotis.com/book/978-960-03-6545-0
Περιγραφή

Έχοντας δραπετεύσει από τη Ρώμη και το τέλμα ενός δυστυχισμένου γάμου, η πλούσια Αμερικανίδα Ίζαμπελ Όσμοντ βρίσκεται στο Λονδίνο προσπαθώντας να ανασυντάξει τις δυνάμεις της. Έχει ανακαλύψει ένα μυστικό που ο σύζυγός της, Γκίλμπερτ, της κρατούσε επί χρόνια κρυφό. Παραμένει παδιγευμένη σε έναν συναισθηματικό λαβύρινθο και προσπαθεί να βρει διέξοδο. Γνωρίζοντας πλέον την πλεκτάνη που είχε εξυφανθεί εις βάρος της, η ηρωίδα αποφασίζει ότι πρέπει να ξαναβρεί τον νεανικό της εαυτό, εκείνον που επιζητούσε με ορμή και πάθος την ελευθερία και τη χειραφέτηση. Το πρώτο μεγάλο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση απαιτεί την επιστροφή της στην Ιταλία. Μόνο έτσι θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τον άντρα της, να αποδεσμευτεί μια για πάντα από την ισχυρή επιρροή του και, συγχρόνως, να φέρει σε πέρας το σχέδιο της εκδίκησής της. Η Κυρία Όσμοντ είναι μια ιστορία προδοσίας και υπαρξιακών διλημμάτων, ένα αριστοτεχνικά γραμμένο ψυχογράφημα, μα και η συναρπαστική σύνθεση μιας αλησμόνητης πρωταγωνίστριας. Με το νέο του μυθιστόρημα ο πολυβραβευμένος Ιρλανδός συγγραφέας αποτίνει φόρο λογοτεχνικής τιμής στον Χένρι Τζέιμς επινοώντας μια ζηλευτή συνέχεια για το αριστουργηματικό Πορτρέτο μιας κυρίας

«Ο Τζων Μπάνβιλ, από τις σημαντικότερες μορφές της σύγχρονης αγγλόφωνης πεζογραφίας, είναι, μεταξύ άλλων, κι ένας δεξιοτέχνης της λογοτεχνικής εγγαστριμυθίας. Η Κυρία Όσμοντ είναι το θεσπέσιο μυθιστόρημα ενός σπουδαίου Ιρλανδού συγγραφέα και ταυτόχρονα η εξαίσια καλλιτεχνική απομίμηση της πρόζας ενός Αμερικανού κλασικού». 

ΕΝΤΜΟΥΝΤ ΟΥΑΪΤ, The Guardian 

 

«Η ικανότητα του Μπάνβιλ να οικειοποιείται την τεχνοτροπία και το ποιητικό ύφος του Χένρι Τζέιμς είναι εκπληκτική. Δεν μπορώ να φανταστώ κανέναν άλλο που θα το έκανε καλύτερα». 

ΤΖΕΦΡΥ ΕΥΓΕΝΙΔΗΣ, The New York Times 

Book Review 

«Ένα άξιο σίκουελ! Το καινούργιο μυθιστόρημα του Μπάνβιλ δεν αποτελεί μόνο μια εντυπωσιακή ανασύσταση του στυλ και της ατμόσφαιρας του Χένρι Τζέιμς, αλλά συνιστά, παράλληλα, και μια αφήγηση γεμάτη μικρές, υπόγειες εκπλήξεις που κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον ως το τέλος». 

The Observer 

«Αν ο Μπάνβιλ κατορθώσει να κάνει τους αναγνώστες να επιστρέψουν στον Χένρι Τζέιμς, αυτό το εγχείρημα θα αποδειχθεί μια πραγματικά γενναιόδωρη χειρονομία προς τον μεγάλο κλασικό συγγραφέα. Ένα μυθιστόρημα πνευματώδες, γραμμένο με τόλμη, γλαφυρή παραστατικότητα και παιγνιώδη διάθεση». 

The Irish Times


Add: 2019-04-15 11:10:08 - Upd: 2024-01-29 15:31:57