Τα κατά την Αναγόρευσιν του Ομότιμου Καθηγητή Πασχάλη Κιτρομηλίδη σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-5001-47-6
1η έκδ. || Νέα
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 10.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 48 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Τα κατά την Αναγόρευσιν του Ομότιμου Καθηγητή Πασχάλη Κιτρομηλίδη σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης είναι τα πρακτικά της τελετής Επιτιμοποίησης του Ομότιμου Καθηγητή, που διεξήχθη την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018. Πρόκειται για έκδοση διαρθρωμένη σε δύο μέρη.
Περιγραφή

Τα κατά την Αναγόρευσιν του Ομότιμου Καθηγητή Πασχάλη Κιτρομηλίδη σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης είναι τα πρακτικά της τελετής Επιτιμοποίησης του Ομότιμου Καθηγητή, που διεξήχθη την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018. Πρόκειται για  έκδοση διαρθρωμένη σε δύο μέρη, εκ των οποίων το πρώτο περιέχει την Προσφώνηση του Προέδρου του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας (ΤΙΕ) Καθηγητή Μανόλη Γ. Βαρβούνη, τον έπαινο του τιμώμενου από τον Ομότιμο Καθηγητή του ΤΙΕ Κωνσταντίνο Κ. Χατζόπουλο και την ομιλία του τιμώμενου Καθηγητή  Πασχάλη Μ. Κιτρομηλίδη, με θέμα «Η σπουδή του Νέου Ελληνισμού ως επιστημονική πρόκληση». Το δεύτερο μέρος περιλαμβάνει φωτογραφικό υλικό από την αναγόρευση.

 

«Ισχυρή πεποίθησή μου είναι ότι απέναντι στις προκλήσεις, τα προβλήματα, τους κινδύνους και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι νεοελληνικές σπουδές σήμερα, υπάρχει μια στρατηγική άμυνας και υπέρβασης: η πνευματική ειλικρίνεια στην αναγνώρισή τους και η σοβαρότητα στην αντιμετώπισή τους με τη μόνη ενδεδειγμένη και αλάνθαστη μέθοδο, δηλαδή με σοβαρή εργασία, με αδιαπραγμάτευτη προσήλωση στις αρχές και τους κανόνες της επιστήμης και με πίστη στην αξία του νέου ελληνισμού ως συστατικού στοιχείου της πανάρχαιας ελληνικής πνευματικής παράδοσης, που αποτελεί έναν ανεκτίμητο θησαυρό για ολόκληρη την ανθρωπότητα, και πρέπει πάση θυσία να κρατηθεί ζωντανή και δημιουργική»

 

Πασχάλης Μ. Κιτρομηλίδης


Add: 2019-04-12 08:22:32 - Upd: 2023-12-08 14:27:45