Ή Μη Βλάπτειν
Ιστορίες για τη ζωή, τον θάνατο και τη χειρουργική εγκεφάλου
Επιμέλεια κειμένου: Μίχα, Γεωργία
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-436-591-3
Οξύ, Περιστέρι, 3/2019
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 17.89 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 296 σελ.
Περιγραφή

Το Ή Μη Βλάπτειν του Henry Marsh είναι το πρώτο βιβλίο της νέας σειράς εκλαϊκευμένης επιστήμης POP SCIENCE των εκδόσεων Brainfood.  Η σειρά POP SCIENCE αναλαμβάνει να γνωρίσει στο ελληνικό κοινό μερικά από τα σημαντικότερα έργα κορυφαίων σύγχρονων επιστημόνων, σε καλαίσθητες εκδόσεις, με προσεγμένη και προσιτή στον γενικό αναγνωστικό κοινό μετάφραση.

POP SCIENCE

Γιατί η επιστήμη δεν είναι μόνο για επιστήμονες!

 



Πώς είναι άραγε να είσαι νευροχειρουργός; Πώς νιώθεις όταν κρατάς στα χέρια σου μια ζωή, όταν το νυστέρι σου κόβει αυτή την ουσία που δημιουργεί τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τη λογική; Και πώς αντιμετωπίζεις τις συνέπειες όταν όλα πάνε στραβά;

  • Βραβείο South Bank Sky Arts      
  • Βραβείο PEN Ackerley
  • Υποψήφιο για το Wellcome Book Prize, το Guardian First Book Award και άλλα 5 βραβεία

Το διεθνές best seller Ή Μη Βλάπτειν παρουσιάζει με μοναδικό τρόπο τα επιτεύγματα και τις αποτυχίες μιας ζωής αφιερωμένης στη χειρουργική του ανθρώπινου εγκεφάλου. Με καταπληκτική ανυποκρισία και συμπόνια, ο πρωτοπόρος νευροχειρουργός Henry Marsh αποκαλύπτει τη συναρπαστική ένταση της χειρουργικής, το χάος και τη σύγχυση που επικρατούν σ’ ένα πολυάσχολο σύγχρονο νοσοκομείο και, κυρίως, την ανάγκη για ελπίδα που νιώθει κανείς όταν έρχεται αντιμέτωπος με τις πιο βασανιστικές αποφάσεις της ζωής.

 «Πώς και δεν έχει γράψει κανείς μέχρι τώρα ένα βιβλίο σαν κι αυτό; Ένας σπουδαίος νευροχειρουργός αφηγείται τις ιστορίες του με μεγάλη τρυφερότητα και βαθιά επίγνωση, χωρίς να διεκδικεί ποτέ το αλάθητο... Τι αιματοβαμμένο, υπέροχο βιβλίο!» - Observer

 




O Henry Marsh υπήρξε από τους κορυφαίους νευροχειρουργούς της Μεγάλης Βρετανίας τα τελευταία 30 χρόνια. Ειδικεύθηκε στη χειρουργική εγκεφάλου με τοπική αναισθησία και επινόησε πολλές καινοτόμες χειρουργικές πρακτικές. Αποτέλεσε το θέμα δύο ντοκιμαντέρ του BBC, του Your Life in their Hands (2004) και του The English Surgeon (2007). Για την προσφορά του στην Ιατρική, του απονεμήθηκε το 2010 το παράσημο του Διοικητή του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας. Τα απομνημονεύματά του, με τίτλο Ή Μη Βλάπτειν, απέσπασαν διθυραμβικές κριτικές από το σύνολο του γενικού και του ειδικού Τύπου.


Add: 2019-04-10 13:26:33 - Upd: 2023-08-03 11:57:26