Δες τη ζωή αλλιώς
Μετάφραση: Χατχούτ, Ρένα
Επιμέλεια κειμένου: Γεωργιάδου, Ανδρομάχη Α.
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-605-694-9
Διόπτρα, Αθήνα, 2/2019
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
€ 8.99 (περ. ΦΠΑ 6%)
Ebook, EPUB
328 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Η επιτυχία δεν κρύβεται στο αέναο κυνήγι του χρήματος και της εξουσίας. Η Arianna Huffington ανοίγει τον δρόμο για μια επανάσταση στην κουλτούρα, στον τρόπο σκέψης, τον εργασιακό χώρο και, εντέλει, στις ζωές μας.
Περιγραφή

Το αέναο κυνήγι των δύο παραδοσιακών παραμέτρων της επιτυχίας –χρήμα & εξουσία– έχει οδηγήσει σε μια επιδημία ασθενειών που συνδέονται με την υπερκόπωση και το στρες, στη διάβρωση της ποιότητας των σχέσεων, της οικογενειακής ζωής και, κατά έναν ειρωνικό τρόπο, της καριέρας μας. Με λίγα λόγια, το κυνήγι της επιτυχίας κυριολεκτικά μας σκοτώνει.

Η συγγραφέας παρομοίασε τη διαρκή μας αναζήτηση για χρήμα και εξουσία με τα δύο πόδια ενός τρίποδου σκαμνιού: Μπορεί να μας κρατήσουν προσωρινά, όμως αργά ή γρήγορα θα οδηγηθούμε σε πτώση.
Έχουμε ανάγκη από ένα τρίτο πόδι –μια τρίτη παράμετρο ορισμού της επιτυχίας– ώστε να πετύχουμε πραγματικά. Αυτή η τρίτη παράμετρος περιλαμβάνει την ευημερία μας, την επαφή με την ενσυνειδητότητα και την εσωτερική μας σοφία, την αναζήτηση και την ικανότητά μας για συμπόνοια και προσφορά. Βασιζόμενη σε πρόσφατες πρωτοποριακές έρευνες και επιστημονικά ευρήματα στα πεδία της ψυχολογίας, των σπορ, του ύπνου και της φυσιολογίας, που καταδεικνύουν την ουσιαστική επίδραση του διαλογισμού, της ενσυνειδητότητας, της χαλάρωσης και της προσφοράς, η Arianna Huffington ανοίγει τον δρόμο για μια επανάσταση στην κουλτούρα, στον τρόπο σκέψης, τον εργασιακό χώρο και, εντέλει, στις ζωές μας.

Τι είναι η επιτυχία; Είναι να μπορείς να ξαπλώνεις για ύπνο κάθε βράδυ με γαλήνια ψυχή.
Πάολο Κοέλιο, συγγραφέας

Η ζωή δεν είναι η διαδικασία να βρεις τον εαυτό σου, αλλά να τον δημιουργήσεις!
George Bernard Shaw

Η ζωή είναι σαν το ποδήλατο. Για να διατηρήσεις την ισορροπία σου θα πρέπει να συνεχίσεις να προχωράς.
Albert Einstein


Add: 2019-03-01 09:11:48 - Upd: 2023-08-11 14:57:20