Δεν είστε συνδεδεμένος


Δημιουργία λογαριασμού
  • Από Εώς

Βασικές έννοιες της πολιτικής επιστήμης και των Διεθνών Σχέσεων

  • ISBN-13: 978-960-458-825-1
  • Επίκεντρο, 2018, Θεσσαλονίκη
  • 1η έκδ.
  • € 18.00 (περ ΦΠΑ 6%)
  • Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
  • Χαρτόδετο
  • 24.0 x 17.0 cm, 392 σελ.


Περιγραφή

«Τώρα ακόμα πιο περιεκτική και προσιτή, η δεύτερη έκδοση των Βασικών Εννοιών είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο συμβουλευτικό εγχειρίδιο για σπουδαστές και σπου¬δάστριες της πολιτικής επιστήμης»
Jonathon Moses, Νορβηγικό Πανεπιστήμιο Επιστημών και Τεχνολογίας (NTNU)

Oι έννοιες και οι πολιτικοί όροι είναι ιδιαίτερα σημαντικές για τους σπουδαστές της πολιτικής και των διεθνών σχέσεων.
Η πολιτική διαμάχη συχνά είναι ένας αγώνας για τη θεμιτή σημασία των όρων∙ οι αντίπαλοι μπορεί να διαφωνούν, να έρχονται σε σύγκρουση και ακόμα και σε πόλεμο, ο καθένας ισχυ¬ριζόμενος ότι «υπερασπίζεται την ελευθερία», «υποστηρίζει τη δημοκρατία» ή «στηρίζει τη δικαιοσύνη». Το πρόβλημα είναι ότι λέξεις όπως «ελευθερία», «δημο¬κρατία» και «δικαιοσύνη» έχουν διαφορετικά νοήματα για διαφορετικούς ανθρώ¬πους, κι επομένως οι ίδιες οι έννοιες φαίνονται προβληματικές.
Αυτό το βιβλίο προσφέρει έναν προσιτό και περιεκτικό οδηγό σε σημαντικές έννοιες που συναντάμε στην πολιτική ανάλυση. Κάθε όρος ορίζεται με σαφήνεια και πληρότητα και ερευνάται η σπουδαιότητα του για τον πολιτικό διάλογο και την πολιτική πράξη. Το κείμενο έχει επικαιροποιηθεί και επεκταθεί για να λάβει υπόψη την αυξανόμενη επιρροή της παγκοσμιοποίησης στην πολιτική, και τώρα παρου¬σιάζει 70 επιπλέον έννοιες.
Με το ζωηρό, ενδιαφέρον στιλ του και τη φιλική προς τον χρήστη προσέγγιση, η δεύτερη έκδοση αποτελεί ανεκτίμητο βοήθημα στη μελέτη της πολιτικής και των διεθνών σχέσεων.

Ο Andrew Heywood είναι ο συγγραφέας πολύ δημοφιλών βιβλίων που χρησιμοποιούνται από εκα¬τοντάδες χιλιάδες σπουδαστές και σπουδάστριες σε όλο τον κόσμο. Από τις εκδόσεις Επίκεντρο κυκλοφορούν τα βιβλία του Εισαγωγή στην Πολιτική (2014), Βασικές Έννοιες της Πολιτικής Επιστήμης (2011), Πολιτικές Ιδεολογίες (2007).