Ηνέ – η ατρόμητη
Εξώφυλλο/εικαστικό: Νέλλη, Βίβιαν || Σιάτρα, Δώρα
Επιμέλεια κειμένου: Λυμπεροπούλου, Δήμητρα
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-468-221-8
Σιδέρη Μιχάλη, Αθήνα, 1/2019
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 10.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 160 σελ.
Περιγραφή

Η Ηνέ στην προσπάθεια της να βρει σωτηρία για την μητέρα της, ανακαλύπτει ότι είναι απόγονη μιας οικογένειας νεράιδων που προστατεύει την Φύση.
Η Ηνέ μέσα από ένα μακρύ ταξίδι αναζήτησης της πραγματικής της ταυτότητας, θα εξιχνιάσει την εξαφάνιση του πατέρα της και θα ενώσει το παρόν με το παρελθόν της, για να σώσει τους γονεις της και το μέλλον της ανθρωπότητας.
Μια περιπετεια στον κόσμο της φαντασιας, αφιερωμένη στην μία και μοναδική ανεξάντλητη πηγή της ζωής, την αγάπη.


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Η Μάρω Παππά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στο Εθνικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα της προσχολικής εκπαίδευσης νηπιαγωγός. Εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα στο τμήμα του νηπιαγωγείου για πολλά χρόνια.
Η αγάπη της για τα παιδιά και τα παραμύθια την οδήγησε στο μονοπάτι της συγγραφής. Την τέχνη της παραμυθοποίησης τη διδάχτηκε στο θεατρικό εργαστήρι TABULA RASA, το οποίο ανήκει στον καταξιωμένο σκηνοθέτη Παναγιώτη Καποδίστρια. Το πρώτο της παραμύθι εκδόθηκε τον Απρίλιο του 2015 με τίτλο Οι τρεις αντευχές και επανεκδόθηκε τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους από τις εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη. Κατόπιν έβγαλε το δεύτερο παραμύθι της στη Δυάς εκδοτική με τίτλο Ζιζάν, το ζωηρό ξωτικό, τον Αύγουστο του 2016. Ακολούθησε η Χιονοκουτάλα τον Οκτώβριο του 2017 από τις εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη.
Στο ενδιάμεσο διάστημα διδάχτηκε την τέχνη της θεατρικής εμψύχωσης στο βιωματικό εργαστήρι στα Εξάρχεια με δασκάλα την ηθοποιό-εμψυχώτρια Φρόσω Μπενέτη. Στο παρόν διάστημα πέρα από τη συγγραφή της παιδικής λογοτεχνίας ασχολείται με τις θεατρικές εμψυχώσεις και το θεατρικό παιχνίδι, με κέντρο πάντα τα παραμύθια.
Σκοπός της είναι να μεταφέρει μέσα από τις διαδράσεις της την αξία της ανάγνωσης του παραμυθιού με μέσο το παιχνίδι και το θέατρο.


Add: 2019-01-28 11:17:40 - Upd: 2020-02-06 11:28:49