Σύνδρομο Williams-Beuren
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-5318-44-4
Εκδόσεις Φυλάτος, Χαλκιδική, 1/2019
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 17.55 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
138 σελ.
Περιγραφή

Το σύνδρομο Williams-Beuren (ΣW-B) είναι μια σπάνια νευροαναπτυξιακή διαταραχή.  Άτομα με ΣW-B παρουσιάζουν ελαφρά έως μέτρια νοητική υστέρηση, ποικίλες ιατρικές ανωμαλίες, ασυνήθιστες μορφές συμπεριφοράς και δυσμορφία προσώπου.
Αυτό όμως που κεντρίζει το ενδιαφέρον στην περίπτωση των ατόμων με ΣW-B, είναι το έντονα αντιφατικό προφίλ της προσωπικότητάς τους.
Ενώ χαρακτηρίζονται από υπερκινητικότητα, διαταραχή ελλειμματικής προσοχής, συχνές εναλλαγές στη διάθεση, δυσκολίες στη μαθηματική σκέψη, αδυναμίες στην οπτικοχωρική αντίληψη, υπερβολικό άγχος σε στρεσογόνες καταστάσεις, από την άλλη πλευρά είναι ιδιαίτερα ομιλητικά, χρησιμοποιούν πλούσιο και ποιοτικό λεξιλόγιο, διακρίνονται για την υπερευαισθησία τους, την ευγένεια, την ενσυναίσθηση, το ενδιαφέρον για τους συνανθρώπους τους, καθώς και για την ασυνήθιστη κοινωνικότητά τους.
άλλα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά γνωρίσματα είναι η έντονη ευαισθησία τους στους ήχους, καθώς και το εξαιρετικό ταλέντο τους στη μουσική. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός, ότι πολλά παιδιά με ΣW-B παίζουν κάποιο μουσικό όργανο, χωρίς ποτέ να έχουν διδαχθεί νότες.
Τα άτομα με σύνδρομο Williams-Beuren, έχουν μια αταλάντευτη πίστη στο καλό του κόσμου, σύμφωνα με το σύνθημα: «Το κακό δεν υπάρχει». Αν υπήρχαν περισσότεροι από αυτούς τους ανθρώπους, τότε η ανθρωπότητα σίγουρα θα πήγαινε καλύτερα, λέει ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας του Mannheim, Meyer-Lindenberg.


Add: 2019-01-17 09:43:35 - Upd: 2019-05-28 08:31:42