Τα παλάτια των ασβών
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-9547-68-0
Θερμαϊκός, Θεσσαλονίκη, 12/2018
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 11.11 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Σκληρόδετο
21 x 27 εκ., 440 γρ., 48 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Πρόκειται για το πρώτο βιβλίο που εκδίδει η συγγραφέας και το οποίο απευθύνεται σε μικρά παιδιά, γραμμένο σε στίχους και εικονογράφηση της ίδιας. Μέσα από την Ιστορία των Ασβών, η Ειρήνη - Μαρία Τσουκάλη θίγει αξίες και έννοιες κάνοντάς τες οικείες στα μικρά παιδιά. Ένα παραμύθι αλλιώτικο και χιουμοριστικό.
Περιγραφή

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Θερμαϊκός το εικονογραφημένο παιδικό βιβλίο της Ειρήνης - Μαρίας Τσουκάλη «Τα παλάτια των ασβών». Πρόκειται για το πρώτο βιβλίο που εκδίδει η συγγραφέας και το οποίο απευθύνεται σε μικρά παιδιά, γραμμένο σε στίχους και εικονογράφηση της ίδιας.Μέσα από την Ιστορία των Ασβών, η Ειρήνη - Μαρία Τσουκάλη θίγει αξίες και έννοιες κάνοντάς τες οικείες στα μικρά παιδιά. Ένα παραμύθι αλλιώτικο και χιουμοριστικό, που παραπέμπει στο «μύθο του Σπηλαίου» του Πλάτωνα. 

 

Οπισθόφυλλο του βιβλίου

Παλάτια σμιλεμένα στους σταλαγμίτες, μανιτάρια που φεγγοβολούν στο σκοτάδι και ασβοί με κουρδιστά καπελάκια... Όλα αυτά κρυμμένα μέσα σε μια τεράστια σπηλιά.

Για πόσο μπορεί, όμως, η ματαιοδοξία ενός βασιλιά να κρατήσει μια κοινωνία στην απομόνωση και στην άγνοια; Τι συμβαίνει όταν ο φόβος κυριαρχεί της γνώσης;

Ένα έμμετρο παραμύθι που απευθύνεται σε παιδιά μικρής ηλικίας και αναδεικνύει την αξία της κριτικής ικανότητας και της ελεύθερης σκέψης, χωρίς να «κουνάει διδακτικά το δάχτυλο».

Μια παραλλαγή του «μύθου του Σπηλαίου» του Πλάτωνα, δοσμένη με κωμικά στοιχεία, μέσα από τη φωνή μικρών ασβών.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Ειρήνη - Μαρία Τσουκάλη γεννήθηκε στην Κω το 1989. Έλκει μέρος της καταγωγής της από τη Νίσυρο και την Κάλυμνο. Σπούδασε στο ΑΤΕΙ Πάτρας, στο Τμήμα Ανακαίνισης και Αποκατάστασης Κτιρίων. Αυτό είναι το πρώτο βιβλίο που εκδίδει.


Add: 2018-12-07 08:27:24 - Upd: 2024-03-05 12:27:29