Κατανοώντας το Ισλάμ ή μάλλον γιατί δεν το καταλαβαίνουμε καθόλου
Επιστημονική επιμέλεια: Μπαλαμπανίδης, Γιάννης
Επιμέλεια κειμένου: Αλισάνογλου, Στέλλα
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-435-622-5
Πόλις, Αθήνα, 11/2018
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Γαλλικά
€ 12.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 128 σελ.
Περιγραφή

«Εδώ και χρόνια, κατακλυζόμαστε από πληροφορίες και απόψεις για το Ισλάμ. Η τραγική παγκόσμια επικαιρότητα, όπως και οι βαθύτατοι μετασχηματισμοί της γαλλικής κοινωνίας, στρέφουν ασταμάτητα την προσοχή μας προς αυτήν τη θρησκεία στην οποία εφημερίδες, ραδιόφωνο, διαδικτυακοί τόποι και τηλεοπτικές εκπομπές αφιερώνουν χρόνο προσπαθώντας να την αποκωδικοποιήσουν. Κι ωστόσο, το παράδοξο παραμένει: όσο περισσότερο εξηγούμε το Ισλάμ, τόσο λιγότερο το καταλαβαίνουμε».

                Γιατί, άραγε, μπορούν να ειπωθούν τόσο διαφορετικά και αντικρουόμενα πράγματα για το Ισλάμ; Και τι πρέπει να κάνουμε για να γνωρίσουμε το «αληθινό του πρόσωπο»; Αρκεί να διαβάσουμε το Κοράνι; Πώς μπορούμε τελικά να ξέρουμε αν αυτή η θρησκεία με το ένα δισεκατομμύριο πιστούς απειλεί στ’ αλήθεια τον τρόπο ζωής μας και την ειρήνη στον κόσμο;

                Σε αυτό το λαμπρό βιβλίο, που ρίχνει φως χωρίς να παριστάνει ότι απαντά σε όλα τα ερωτήματα, ο Αντριέν Καντιάρ εξηγεί γιατί με το Ισλάμ τίποτα δεν είναι απλό. Ένα βιβλίο που διαβάζοντάς το νιώθει κανείς την ικανοποίηση ότι επιτέλους κάτι έχει καταλάβει.

* * *

Οξυδερκές, λόγιο χωρίς λογιοτατισμούς, ωφέλιμο και ευεργετικό, το βιβλίο του Αντριέν Καντιάρ ανοίγει δρόμους ώς τώρα ανεξερεύνητους.

Le Point

Τα ΜΜΕ μιλούν για ένα Ισλάμ, ενώ στη θρησκεία αυτή –όπως και σε κάθε θρησκεία– παρατηρούνται μεγάλες θεολογικές διαφοροποιήσεις. Απλοποιώντας τη συζήτηση, την ακρωτηριάζουμε. Το βιβλίο του Δομινικανού μοναχού έρχεται να βάλει τάξη σε όλα αυτά.

Le Muslim Post

Τι ευχάριστο που κρατάμε στα χέρια μας αυτό το μικρό βιβλίο με τον κάπως προκλητικό τίτλο. Να διαβαστεί αμέσως!

Études

Ένας λυτρωτικός αναπροσδιορισμός εννοιών που έχουν κακοποιηθεί από τα ΜΜΕ.

New African

 

* * *

Ο Adrien Candiard γεννήθηκε το 1982. Δομινικανός μοναχός, σπούδασε ιστορία και πολιτικές επιστήμες στην École normale supérieure και στο Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών του Παρισιού, και αραβική φιλολογία και ισλαμικές σπουδές στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο του Καΐρου. Ζει στο Κάιρο και είναι μέλος του Δομινικανού Ινστιτούτου Ανατολικών Σπουδών του Καΐρου.


Add: 2018-11-05 10:05:59 - Upd: 2021-03-17 18:29:48