Το χρονικό της Γκόλεντορ - Ο χαμένος φάρος
Βιβλίο δεύτερο
Εξώφυλλο/εικαστικό: Αποστολίδου, Ξένια
Επιμέλεια κειμένου: Κάντζα, Νατάσα
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-9547-67-3
Θερμαϊκός, Θεσσαλονίκη, 10/2018
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 11.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
15 x 21 εκ., 290 γρ., 168 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Στο δεύτερο μέρος της σειράς, η παρέα των πέντε παιδιών θα πραγματοποιήσει ένα ταξίδι, γεμάτο κινδύνους και απρόσμενες συναντήσεις, αυτή τη φορά στη Σμαραγδένια Θάλασσα, για να βρει τον χαμένο φάρο, που στο εσωτερικό του κρύβει τη σωτηρία της Γκόλεντορ.
Περιγραφή

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Θερμαϊκός το νέο μυθιστόρημα περιπέτειας και φαντασίας για παιδιά και εφήβους της Β. Ε. Σιόλιου, με τίτλο «Το χρονικό της Γκόλεντορ – Ο χαμένος φάρος». Το βιβλίο αποτελεί τη συνέχεια της σειράς, που εκδόθηκε τον Απρίλιο του 2017, και είχε τον τίτλο «Το χρονικό της Γκόλεντορ Ο μαγικός κήπος». Η παρέα των πέντε παιδιών θα πραγματοποιήσει ένα ταξίδι, γεμάτο κινδύνους και απρόσμενες συναντήσεις, αυτή τη φορά στη Σμαραγδένια Θάλασσα, για να βρει τον χαμένο φάρο, που στο εσωτερικό του κρύβει τη σωτηρία της Γκόλεντορ.

Απόσπασμα του βιβλίου

«Ύστερα από μισή ώρα η καταιγίδα κόπασε. Ο Ηρακλής βρισκόταν ακόμη στη θάλασσα κι έψαχνε μέσα στα θολά νερά να βρει τον Άρη. Όλοι από το καράβι παρακολουθούσαν θλιμμένοι. Ο Άρης είχε χαθεί… Και τότε ο Ηρακλής, έχοντας ακόμη τη μορφή δελφινιού, έβγαλε έναν ήχο που όμοιό του δεν είχαν ξανακούσει. Ήταν ένας θρήνος για τον Άρη […]»

 

Οπισθόφυλλο του βιβλίου

Οι πέντε φίλοι επιστρέφουν στην Γκόλεντορ, όπου μια νέα συναρπαστική περιπέτεια, γεμάτη κινδύνους, ξεκινά: Το ταξίδι της αναζήτησης για το μυστηριώδη χαμένο φάρο. Το πολύτιμο αντικείμενο που κρύβει ο φάρος στα σπλάχνα του θα καθορίσει το μέλλον της χώρας. Πειρατές, γοργόνες και υπερφυσικά πλάσματα των θρύλων θα βρεθούν στο δρόμο τους. Ο Άρης θα πρέπει να φανεί δυνατός και να ξεπεράσει όλα τα ανυπέρβλητα εμπόδια και τις θανάσιμες παγίδες που θα συναντήσει, αν θέλει να σώσει και τους φίλους του, αλλά και ολόκληρη την Γκόλεντορ…

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Ελισάβετ Σιόλιου γεννήθηκε το 1992 στην πόλη της Καβάλας, όπου ζει και εργάζεται. Είναι φιλόλογος με Κλασική Ειδίκευση, απόφοιτη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Γνωρίζει και μιλά πολύ καλά την αγγλική γλώσσα, ενώ κατέχει σε ικανοποιητικό βαθμό και τη γαλλική.

Τον Απρίλιο του 2017 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Θερμαϊκός το πρώτο της μυθιστόρημα φαντασίας και περιπέτειας για παιδιά και εφήβους, με τίτλο «Το χρονικό της Γκόλεντορ – Ο μαγικός κήπος». Τον Απρίλιο του 2018 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Σπανίδη το δεύτερο βιβλίο της με τίτλο «Λόκι Λάουφισον – Ο σκανταλιάρης θεός του Άσγκαρντ», ένα μυθιστόρημα φαντασίας εμπνευσμένο από τη νορβηγική μυθολογία, το οποίο διατέθηκε στο κοινό και σε μορφή e-book μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα easywriter.gr.

Το χρονικό της Γκόλεντορ – Ο χαμένος φάρος είναι το τρίτο μυθιστόρημα που εκδίδει και αποτελεί την συνέχεια του «μαγικού κήπου».

Σχετιζόμενα προϊόντα

Add: 2018-10-29 15:28:24 - Upd: 2022-09-07 16:13:02