Ταξιδεύοντας στη Μεσόγειο με τον Όμηρο
A travel guide to Homer: On the trail of Odysseus through Turkey and the Mediterranean (τίτλος πρωτοτύπου)
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-03-1177-8
Μεταίχμιο, Αθήνα, 6/2017
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 8.53 (περ. ΦΠΑ 6%)
Ebook, EPUB
440 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Με ασύγκριτη γνώση και πάθος, ο John Freely οδηγεί τον ταξιδιώτη στους τόπους που συνδέονται με τον Όμηρο και ζωντανεύει τον κόσμο του ποιητή, αποκαλύπτοντας πώς συνεχίζουν να ζουν τα ομηρικά έπη ανά τους αιώνες μέσα από τη λογοτεχνία, την τέχνη, τον μύθο και τους θρύλους.
Περιγραφή

Το βιβλίο συμπεριλαμβάνεται στη βάση συγγραμμάτων Εύδοξος (κωδικός βιβλίου: 68371926).

Ακολουθήστε τα βήµατα του Οδυσσέα σε ένα µοναδικό ταξίδι στη Μεσόγειο µε οδηγό τον John Freely, έναν από τους σηµαντικότερους σύγχρονους συγγραφείς περιηγητικών βιβλίων. Από τα παράλια της Μικράς Ασίας ως τη Σικελία, διαµέσου της Κρήτης, της Κέρκυρας, της Ιθάκης και όχι µόνο, οι στίχοι της Ιλιάδας και της Οδύσσειας ζωντανεύουν σε ένα µοναδικό οδοιπορικό όπου ο µύθος ενώνεται µε την πραγµατικότητα.
Μέσα από τις αναλύσεις των µελετητών, τις έρευνες των αρχαιολόγων αλλά και την προσωπική µατιά του µαγεµένου περιηγητή που έχει επισκεφθεί ο ίδιος κάθε ιστορική τοποθεσία, ο συγγραφέας ζωντανεύει τον κόσµο του ποιητή: διερευνά πού µπορεί να βρίσκονται µυθικοί τόποι, όπως η Χώρα των Λωτοφάγων ή το νησί της Κίρκης, καθώς και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του µεσογειακού τοπίου που τόσο ενέπνευσαν τον Όµηρο. Με βαθιά γνώση και πάθος, o Freely καταδεικνύει πώς τα οµηρικά έπη συνεχίζουν να ζουν ανά τους αιώνες µέσα από τη λογοτεχνία, την τέχνη, τον µύθο και τους θρύλους.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΧΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Σχετιζόμενα προϊόντα

Add: 2018-10-25 08:27:32 - Upd: 2021-07-22 14:52:22