Αρχές οικονομικής θεωρίας- αρχές οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-5134-02-0
Πυξίδα, Χίος, 1/2017
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 19.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
582 σελ.
Περιγραφή

Δύο λόγια για το βιβλίο…
Το βιβλίο αυτό, δεν είναι και κάτι το σπουδαίο υπό την έννοια βέβαια ότι δεν είναι κάτι το ξεχωριστό, από τα χιλιάδες άλλα που κυκλοφορούν στο χώρο τους και το ότι ο καθένας στο χώρο του θα μπορούσε να το φτιάξει, αρκεί βέβαια να έχει την διάθεση και το μεράκι να το κάνει να αγωνιστεί και να κοπιάσει.
Είναι ένα αποτέλεσμα μακράς, συστηματικής προσπάθειας και ερευνητικής δουλειάς, με απώτερο σκοπό, την αφομοίωση και την κατανόηση με απλουστευτικό τρόπο, απο τον μαθητή της Γ τάξης του Ενιαίου Λυκείου, και του ΕΠΑΛ, της εξεταστέας ύλης, και των δύο Μαθημάτων, της εξοικείωσης του με αυτήν, καθώς και την επιτυχία τους στις Εξετάσεις.

Τούτο γίνεται μέσα απο παράθεση και για τα δύο Μαθήματα:

  • περιεκτικά της θεωρίας με εμβάθυνση και στις δυσκολότερες έννοιες
  • επιλεγμένα – λυμένα επαναληπτικά θέματα διαβαθισμένης δυσκολίας.
  • λυμένα παραδείγματα – θέματα, κλειστού και ανοικτού τύπου, για την ευκολότερη κατανόηση και την ανάπτυξη της αναλυτικής και κριτικής σκέψης του μαθητή.
  • τα θέματα όλων των ετών των Πανελλαδικών Εξετάσεων και τισ απαντήσεις τους.
  • τα θέματα όλων των ετών του Ο. Ε. Φ. Ε. και τις λύσεις τους.

Εκείνο όμως, που κάνει το βιβλίο, σημαντικό (πάντα) για τον δημιουργό του, είναι ο ”ισχυρός συμβολισμός”, που εμπεριέχει για αυτόν.
Είναι δηλαδή το αποτύπωμα μιας παθιασμένης και αταλάντευτης πορείας προς το τέρμα.
Μιας μακράς διαδρομής, μέσα από στενωπούς, και πάλης με λογής δαιμόνια
Και που τώρα πια στο καταλάγιασμα έρχεται η αποκρυστάλλωση, η τελική κατάληξη: Οτι τελικά, εκείνο που έχει τη μεγαλύτερη σημασία στην ζωή δεν είναι τόσο το τέρμα όσο έχει η διαδρομή, και η πορεία προς αυτό, όπου το πραγματικό, το αληθινό της νόημα.

Το αφιερώνω σε ότι ποιο πολύτιμο έχω στην ζωή… στον γιό μου και το χαρίζω στους μαθητές μου
Φιλοδοξώντας, -πέραν βεβαίως του αντικειμένου- να αντιληφθούν έστω και στο ελάχιστο, ”τώρα που μπορούν, να αναποδογυρίσουν το σύμπαν”
ποιά πρέπει να είναι αυτή η πορεία
Με ένα βλέμμα που να κοιτάζει μακριά και ψηλά προς τον ήλιο αλλά και στέρεα προς το φαινομενικά αδύνατο.
Για να μην τους χαριστούν  και να μην χαραμιστούν και τους φτιάξουν, όπως ”αυτοί” θέλουν, -μέσα από ένα οργανωμένο και ολοκληρωτικό ακρωτηριασμό:
“μια απλή κοινή γνώμη” χωρίς ίχνος “ατομικής ευθύνης” που χωνεύει αμάσητα ότι τους πασάρουν για να ξεστρατίζουν από την πορεία απ’τους αγώνες δηλαδή από το ίδιο το νόημα της ζωής.

Υ.Γ.
Αφήνω για το τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ, στο βιβλιοπωλείο “ΠΥΞΙΔΑ” και τους συντελεστές του, που είχαν την επιμέλεια του βιβλίου
τους καλούς μου φίλους τον Λεωνίδα τον Μαθιούδη και τον Βασίλη τον Λιόντο (Μαθηματικούς), καθώς επίσης και στον αξιόλογο συνεργάτη τους, το Νίκο τον Γεωργαντή, για την ανεκτίμητη συμβολή τους στην υλοποίηση, έκδοση και προώθηση του βιβλίου

Με εκτίμηση,
Κυδώνης Γιώργος

Κείμενο στην πρώτη σελίδα του βιβλίου


Add: 2018-10-12 10:29:28 - Upd: 2018-10-12 10:29:28