Ηλείασις
Σύζευξη ποιητικής εσοδείας
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-5215-73-6
Βεργίνα, Αθήνα, 10/2018
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 10.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
16 x 24 εκ., 199 γρ., 90 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Τρεις ποιητές, αναφέρονται με πάθος στην Ηλεία,κοινός τόπος καταγωγής και έμπνευσής τους. Με την Ολύμπια άνοιξη» «ευωδιάζει ανθίζοντας η σκέψη» και μαζί η απόλαυση της γνήσιας ποίησης.
Περιγραφή

ΠΡΟΛΟΓΙΣΜΑ 

«Σύζευξη ποιητικής εσοδείας» 

Διάβαζα κι απολάμβανα την ποίηση των τριών «συζευγμένων» ποιητών, της Φωτεινής Αζαμοπούλου, της Καλλιόπης Δημητροπούλου και του Τάκη Κούρβα, που έρρεε γνήσια, αλλά και με σοφία, ώς που έφτασα στην πηγή έμπνευσης, κοινή και για τους τρεις. Με μεγάλη μου έκπληξη είδα ότι ήταν ένας τόπος: «Μαυρομάτα θεά εσύ συντρόφεψες / με το θρεπτικό σου ευεργέτημα/ τα εξερευνητικά μακρά ταξίδια / Ηλεία σταφιδαμπέλου γη». Πόσο σπάνιο είναι –στην εποχή μας τουλάχιστον– η αγάπη για έναν τόπο να τον κάνει να λειτουργεί σαν μούσα! Εδώ και οι τρεις ποιητές, αναφέρονται με πάθος σε συγκεκριμένα στοιχεία της Ηλείας, που δεν τα γνωρίζω, αλλά είναι τόσο εύστοχα μοιρασμένα στους στίχους που τα συλλαμβάνεις σαν μέρος της έμπνευσης. Με την Ολύμπια άνοιξη» «ευωδιάζει ανθίζοντας η σκέψη» και μαζί η απόλαυση της γνήσιας ποίησης. 

Κατερίνα Αγγελάκη- Ρουκ

Αθήνα 21/5/018

Βιογραφικά

Η Καλλιόπη Ι. Δημητροπούλου γεννήθηκε στον Γρύλλο Ηλείας. Έχει σπουδάσει Φιλοσοφία, Παιδαγωγική και Ψυχολογία στη Φιλοσοφική Σχολή και Θεολογία, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ζει στην Αθήνα και εργάζεται ως εκπαιδευτικός στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Είναι αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών (ΠΕΛ) και μέλος του Ελληνικού Πολιτιστικού Ομίλου Κυπρίων (ΕΠΟΚ). Από τις εκδόσεις Βεργίνα κυκλοφορεί η ποιητική της συλλογή «Της Μούσας Επίκληση». Διατηρεί το blog http://litsadimitropoulou.blogspot.gr/.

Η Φωτεινή Αζαμοπούλου γεννήθηκε στο Σαμικό Ολυμπίας. Είναι μητέρα ενός γιου και εργάζεται σε μεγάλη ελληνική ιδιωτική εταιρία. Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών (ΠΕΛ) και μέλος του Ελληνικού Πολιτιστικού Ομίλου Κυπρίων (ΕΠΟΚ). Από τις εκδόσεις Βεργίνα κυκλοφορεί το μυθιστόρημα με τίτλο «Στην ψυχή μου το άγγιγμά σου» και η ποιητική συλλογή «Τα μυστικά των ευ». Από τις εκδόσεις ΕΞΗ το μυθιστόρημα με τίτλο «Μια στιγμή αρκεί».

Ο Τάκης Κούρβας γεννήθηκε στα Φοναΐτικα Ηλείας. Είναι εργοδηγός μηχανολόγος οχημάτων. Έχει φοιτήσει στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο με αντικείμενο σπουδών «Ελληνικός Πολιτισμός». Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών (ΠΕΛ) και του Ελληνικού Πολιτιστικού Ομίλου Κυπρίων (ΕΠΟΚ). Από τις εκδόσεις Βεργίνα κυκλοφορεί το βιβλίο «Στην Ηλεία Άλλοτε και τώρα»


Add: 2018-10-11 10:02:43 - Upd: 2023-04-25 16:19:23