Τα σύμβολα της αναρχίας
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-221-785-6
Αλεξάνδρεια, Αθήνα, 9/2018
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 8.48 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 80 σελ.
τ. 1
Περιγραφή

Σε αυτό τον τόμο, παρουσιάζονται τα οκτώ βασικά σύμβολα του αναρχισμού, η ιστορία και η σημειολογία τους. Πρόκειται για την κόκκινη, τη μαύρη και την κοκκινόμαυρη σημαία, το σαμπό, τη Μαύρη Γάτα, το Μαύρο Ρόδο, τον Αναρχικό Μαύρο Σταυρό και το Α σε κύκλο.

Σε μια εποχή όπου κυρίαρχα σύμβολα είναι οι λογότυποι και τα σήματα εταιρειών και προϊόντων, τα σύμβολα της Αναρχίας όχι μόνο διατηρούν την υψηλή αναγνωρισιμότητά τους, αλλά συχνά εμπλουτίζονται με νέες παραλλαγές, προκειμένου να εκφράσουν τις ιδιαίτερες τάσεις και τα ρεύματα των αντιεξουσιαστικών κινημάτων.

Το κείμενο αυτό είναι αποτέλεσμα ενδελεχούς ερευνητικής εργασίας στη σχετική διεθνή βιβλιογραφία, έντυπη και διαδικτυακή. Αξιοποιήθηκαν ποικίλες πηγές πληροφόρησης, πρωτογενείς και δευτερογενείς, και κείμενα ατομικά, συλλογικά ή και ανώνυμα. Έγινε κάθε προσπάθεια να ελεγχθούν οι επικρατέστερες εκδοχές καθώς και να διασταυρωθούν οι πιο αμφιλεγόμενες πληροφορίες.

Λόγω της έλλειψης προγενέστερων αξιόπιστων ερευνών, το έργο της τεκμηρίωσης και επαλήθευσης των επιμέρους στοιχείων δεν ήταν δυνατόν να ευοδωθεί για το σύνολο των πληροφοριών. Σε κάθε περίπτωση, η παρούσα εργασία αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη παρουσίαση, στη διεθνή βιβλιογραφία, των οκτώ βασικών συμβόλων της Αναρχίας, τόσο της ιστορικής διαδρομής όσο και της ερμηνείας τους.


Add: 2018-10-02 06:57:36 - Upd: 2020-10-23 13:46:30