DASEIN ΑΝΑΛΥΣΗ
Φαινομενολογία, ψυχοθεραπεία, ερμηνευτική
Μετάφραση: Κακοσίμου, Βάλια
Πρόλογος: Γεωργάς, Θανάσης
Επιμέλεια κειμένου: Υφαντής, Δημήτρης Ν.
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-5027-86-5
Ευρασία, Αθήνα, 9/2018
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 20.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 694 γρ., 320 σελ.
Περιγραφή

Πρόκειται για το πρώτο βιβλίο της εκδοτικής σειράς ΕΠΟΧΗ, φαινομενολογία-ψυχοθεραπεία-ερμηνευτική
Φιλοδοξία της σειράς είναι να προσφέρει βιβλία υψηλού επιπέδου που εμπνέονται από την φαινομενολογία, την ερμηνευτική και την υπαρξιακή σκέψη, σχετικά με την ψυχοθεραπεία.

Αποτελεί τη συνέχεια της κυκλοφορίας του περιοδικού Εποχή/Epoche που ήδη αριθμεί έξι τεύχη. Το όλο εγχείρημα βρίσκεται υπό την επιμέλεια και την υποστήριξη τριών φαινομενολογικών ψυχοθεραπευτικών εταιρειών: Ελληνική Εταιρεία Dasein-ανάλυσης (Ελληνική Εταιρεία Φαινομενολογικής-Υπαρξιακής Ανάλυσης και Ψυχοθεραπείας), Το Ελληνικό Κέντρο Focusing (Προσωποκεντρική και Focusing-βιωματική Προσέγγιση), Η Ελληνική Εταιρεία Υπαρξιακής Ψυχολογίας «Γίγνεσθαι»

Στο σημαντικό αυτό έργο της, η Ελβετίδα ψυχαναλύτρια και ψυχοθεραπεύτρια Alice Holzhey-Kunz επιχειρεί μια νέα, συνολική και συστηματική θεμελίωση της dasein-αναλυτικής ψυχοθεραπείας. Αξιοποιώντας την φιλοσοφική ανθρωπολογία που αναπτύσσει ο Martin Heidegger στο έργο Είναι και χρόνος παρουσιάζει μια εκδοχή της dasein-ανάλυσης που όχι απλώς δεν αποκηρύσσει την φροϋδική ψυχανάλυση, αλλά και επανασυνδέεται ρητά μ’ αυτήν, αναζητώντας παράλληλα τον διάλογο και με άλλες συγγενείς ψυχοθεραπευτικές κατευθύνσεις.



Add: 2018-09-28 11:16:44 - Upd: 2021-03-17 18:24:17