Αστρόδενδρο
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-5215-71-2
Βεργίνα, Αθήνα, 9/2018
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 10.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 98 γρ., 47 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Ο Πλάτων είναι ένα αγόρι που αγαπά ιδιαίτερα τη φύση. Η αδυναμία του όμως για ένα συγκεκριμένο δένδρο τον βάζει σε μπελάδες οι οποίοι ξεκινούν όταν του παρουσιάζεται το πνεύμα του δάσους...
θα βρεθεί μπροστά σε καταστάσεις που δεν φαντάζεται, τονίζοντάς του: «Πρόσεχε όπου βρεθείς και όπου σταθείς, σκέψου όμως πριν κάτι ευχηθείς».
Περιγραφή

Ο Πλάτων είναι ένα αγόρι που αγαπά ιδιαίτερα τη φύση. Η αδυναμία του όμως για ένα συγκεκριμένο δένδρο τον βάζει σε μπελάδες οι οποίοι ξεκινούν όταν του παρουσιάζεται  το πνεύμα του δάσους, απαιτώντας κάτι που δεν μπορεί να το δεχθεί. Μετά την άρνησή του το πνεύμα θυμώνει και τον προειδοποιεί ότι στο μέλλον θα βρεθεί μπροστά σε καταστάσεις που δεν  φαντάζεται, τονίζοντάς του: «Πρόσεχε όπου βρεθείς και όπου σταθείς, σκέψου όμως πριν κάτι ευχηθείς». 

Ένα οικολογικό παραμύθι που μας στέλνει το μήνυμα της αγάπης, γιατί σαν την αγάπη δεν υπάρχει τίποτε άλλο στον κόσμο.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΟΦΙΑΣ ΜΟΥΡΙΚΗ

Η Σοφία Μουρίκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα με καταγωγή από την Τήνο. Είναι ένας άνθρωπος με ευαισθησίες που ξέρει να ξεχωρίζει το όμορφο μέσα στην ασχήμια, που γνωρίζει τι σημαίνει αληθινή αγάπη και την προσφέρει απλόχερα σε όλους. Μεγάλη αδυναμία της ήταν και είναι τα παιδιά με τα οποία έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα. Το Αστρόδενδρο είναι το πρώτο της βιβλίο.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΥ

Η Βιβή Μαρκάτου είναι πτυχιούχος του τμήματος θεατρολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, πτυχιούχος του τμήματος γραφιστικής των ΤΕΙ Λαμίας και πτυχιούχος του τμήματος Computer Animation  στο University of Portsmouth της Αγγλίας.

Επίσης είναι συγγραφέας και έχει πολλές πανελλήνιες διακρίσεις στον χώρο της ζωγραφικής και των κόμικς.

Είναι επίσης βραβευμένη ραδιοφωνική παραγωγός υπό την αιγίδα της Unesco για ένα πολιτιστικό αφιέρωμα που είχε κάνει το 2009. Έχει συμμετάσχει σε λογοτεχνικές παρουσιάσεις βιβλίων και έχει σκηνοθετήσει πέντε παραστάσεις για το Πανεπιστήμιο Αθηνών.


Add: 2018-09-07 13:53:17 - Upd: 2023-06-27 14:09:54