Γράμμα στον Αη-Βασίλη από τον Ομράν
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-93-9618-9
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 10.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Απροσδιόριστο δέσιμο
24 x 22 εκ., 30 σελ.
Περιγραφή

Το χριστουγεννιάτικο βιβλίο, με τίτλο «Γράμμα στον Αη-Βασίλη από τον Ομράν», του Θάνου Κόσυβα και σε δική του εικονογράφηση, είναι ένα βιβλίο που μιλάει για τη δύναμη της θέλησης και το δικαίωμα των προσφυγόπουλων στην εκπαίδευση. Όλα τα παιδιά του κόσμου έχουν δικαίωμα στη χαρά, την ελπίδα, τη ζωή αλλά και στην εκπαίδευση, τη γνώση και τη μάθηση και ειδικά τα προσφυγόπουλα δεν πρέπει να στερηθούν το ύπατο αγαθό της εκπαίδευσης.

Σας παραθέτω μια περίληψη του βιβλίου:

«Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και ο Ομράν, ένα μικρό παιδί, ζει, εδώ και καιρό, μαζί με τους γονείς του και άλλους πρόσφυγες σε έναν καταυλισμό. Έφυγε από την πατρίδα του, πριν προλάβει να πάει στο σχολείο, διωγμένος από τον πόλεμο.

Μαθαίνει ότι ο Αη-Βασίλης εκπληρώνει τις επιθυμίες των παιδιών και θέλει να του γράψει κι αυτός ένα γράμμα. Θέλει να του ζητήσει κι αυτός ένα δώρο, θέλει να του ζητήσει κάτι που λαχταρά πάρα πολύ. Έτσι παίρνει τη μεγάλη απόφαση. Θα γράψει κι αυτός γράμμα στον Αη Βασίλη και θα πάει να του το δώσει ο ίδιος, για να είναι σίγουρος ότι θα φτάσει στον προορισμό του.

Έτσι ξεκινάει ένα μεγάλο ταξίδι, θα περάσει βουνά και θάλασσες, ποτάμια και λίμνες, χωριά και πολιτείες. Στο δρόμο του θα συναντήσει καλούς και κακούς, πολλοί θα τον βοηθήσουν και κάποιοι θα θελήσουν να τον ξεγελάσουν. Η επιμονή και η θέληση που έχει το παιδί να πραγματοποιήσει το όνειρό του θα τον ανταμείψουν στο τέλος».


Add: 2018-07-12 11:11:02 - Upd: 2021-11-03 14:50:58