Η ωραία της ημέρας
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-03-1258-4
Μεταίχμιο, Αθήνα, 3/2018
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Γαλλικά
€ 14.40 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
14 x 21 εκ., 224 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Μια αμείλικτη καταγραφή του πάθους. Μια περιπέτεια του συναισθήματος. Το μυθιστόρημα στο οποίο βασίστηκε η ομότιτλη ταινία του Μπουνιουέλ με την Κατρίν Ντενέβ στον πρωταγωνιστικό ρόλο.
Περιγραφή

Η Σεβερίν Σεριζί είναι μια όμορφη μεγαλοαστή που ζει στο Παρίσι. Απολαμβάνει απλόχερα τα πάντα. Αγαπά τον γοητευτικό άντρα της αλλά πίσω, από αυτή τη φαινομενική ευτυχία, κρύβεται ένα αίσθημα δυστυχίας και ανικανοποίητου. Η Σεβερίν, κυριευμένη από ανείπωτες ερωτικές φαντασιώσεις, προσπαθεί να βρει μια ισορροπία στη ζωή της, πράγμα αδύνατο, και τελικά μια μέρα χτυπάει την πόρτα ενός οίκου ανοχής ζητώντας να δουλέψει εκεί. Έτσι, μεταμορφώνεται στην «Ωραία της ημέρας», μια περιζήτητη πόρνη που ικανοποιεί τις πιο αλλόκοτες επιθυμίες των πελατών της. Το απόγευμα, επιστρέφει στο πολυτελές διαμέρισμά της και στον ανυποψίαστο σύζυγό της. Το δράμα ελλοχεύει…
Μια αμείλικτη καταγραφή του πάθους. Μια περιπέτεια του συναισθήματος.

Στο μυθιστόρημα βασίστηκε η ομότιτλη ταινία του Μπουνιουέλ με την Κατρίν Ντενέβ στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

«Με την Ωραία της ημέρας επιχείρησα να δείξω το τρομερό διαζύγιο ανάμεσα στην καρδιά και τη σάρκα, ανάμεσα σε μια αληθινή, απέραντη και τρυφερή αγάπη και στην αδυσώπητη απαίτηση των αισθήσεων».
Ζοζέφ Κεσέλ


Add: 2018-06-29 09:46:12 - Upd: 2021-07-21 16:23:53