Άνθρωπος - Κοινωνία - Κόσμος
Παρελθόν, παρόν και μέλλον
Εξώφυλλο/εικαστικό: Αποστολίδου, Ξένια
Επιμέλεια κειμένου: Φαμέλου, Νάντια
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-9547-63-5
Θερμαϊκός, Θεσσαλονίκη, 6/2018
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 14.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
15 x 21 εκ., 520 γρ., 336 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Θερμαϊκός το νέο βιβλίο του Χρήστου Αχ. Οικονόμου, με τίτλο «Άνθρωπος - Κοινωνία - Κόσμος», το οποίο επιχειρεί να δώσει απαντήσεις στα πιο θεμελιώδη ερωτήματα που απασχολούσαν και απασχολούν κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο, σχετικά με τη δημιουργία του σύμπαντος και την προέλευση της ζωής στον πλανήτη Γη.
Περιγραφή

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Θερμαϊκός το νέο βιβλίο του Χρήστου Αχ. Οικονόμου, με τίτλο «Άνθρωπος - Κοινωνία - Κόσμος: Παρελθόν, παρόν και μέλλον». Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες. Με το βιβλίο αυτό, ο Χρήστος Αχ. Οικονόμου επιχειρεί να δώσει απαντήσεις στα πιο θεμελιώδη ερωτήματα που απασχολούσαν και απασχολούν κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο, σχετικά με τη δημιουργία του σύμπαντος και την προέλευση της ζωής στον πλανήτη Γη. Κύριο μέλημά του, χρησιμοποιώντας λόγο ευθύ και κοφτερό, είναι να παρουσιάσει συνοπτικά στο αναγνωστικό του κοινό ζητήματα ανθρωπολογικής, κοινωνιολογικής, φιλοσοφικής, καλλιτεχνικής –ακόμα και πολιτικής– φύσης και να το βοηθήσει, πάντα μέσα από το πρίσμα της επιστημονικής τεκμηρίωσης, να απαλλαγεί από δογματικές αντιλήψεις, από χωρίς λογική εξήγηση καθιερωμένες θρησκευτικές πεποιθήσεις και πρακτικές, ώστε να γνωρίσει καλύτερα τον «άνθρωπο», την κοινωνία, την Ιστορία και τον κόσμο.

 

Μέρος από την Εισαγωγή του βιβλίου

Ο δημιουργός του παρόντος πιστεύει πως αν τούτο το εγχείρημά του έχει κάποια αξία, αυτή οφείλεται, όχι φυσικά στο ότι ο ίδιος διαθέτει κάποιες μοναδικές διανοητικές, γνωστικές και εκφραστικές ικανότητες –που δεν τις διαθέτει–, αλλά κυρίως στο ότι στηρίζεται αποκλειστικά στα εξής: στις απεριόριστες δυνατότητες της κοινής αλλά ανεπηρέαστης και αρκετά ελεύθερης από οποιαδήποτε προκατάληψη λογικής· στη χωρίς κανένα δισταγμό προβολή οποιασδήποτε άποψης την οποία θεωρεί σωστή, έστω κι αν αντιλαμβάνεται ότι σε πολλούς δεν είναι αρεστή· στην επίμονη  προσπάθεια εξαγωγής –στο μέτρο του δυνατού– αντικειμενικών συμπερασμάτων και σωστών διδαγμάτων που προσφέρει η προσεκτική μελέτη και κυρίως η νηφάλια θεώρηση της ιστορίας της ανθρωπότητας· τέλος, στην αξιοποίηση των τεράστιων επιτευγμάτων της επιστήμης, έχοντας ήδη πίσω του μια μακρόχρονη διαδικασία πολύπλευρης ενημέρωσης, προβληματισμού και προσπάθειας κατανόησης του εαυτού του, της ανθρώπινης φύσης, της κοινωνίας και του κόσμου γενικότερα.

 

Βιογραφικό Συγγραφέα

Ο Χρήστος Αχ. Οικονόμου γεννήθηκε το 1946 στο μικρό Ξυλοχώρι Τρικάλων. Πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και έχοντας ασκήσει ως ειδικός γενικός γιατρός το λειτούργημά του για σαράντα χρόνια, τα περισσότερα από τα οποία στο ΕΣΥ, πρόσφατα συνταξιοδοτήθηκε.

Το 2004, κυκλοφόρησε από τις «Εκδόσεις Γρηγόρη» το βιβλίο του ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ – Νέα κριτική και ερμηνευτική προσέγγιση του έργου του, μοναδικό στο είδος του.


Add: 2018-06-04 10:40:58 - Upd: 2022-09-07 16:13:01