Κόστος Υπηρεσιών Υγείας, Ποιότητα και Αποτελέσματα
Λεξικό όρων ISPOR
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-02-3359-9
Εκδόσεις Παπαζήση, Αθήνα, 11/2017
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 380 σελ.
Περιγραφή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ISPOR. Η ISPOR (INTERNATIONAL SOCIETY FOR PHARMACOECONOMICS AND OUTCOMES RESEARCH) είναι μια διεθνής επιστημονική ένωση με σκοπό την έρευνα στη Φαρμακοοικονομία, στην αξιολόγηση των υπηρεσιών υγείας καθώς και στα σχετικά ζητήματα της πολιτικής υγείας. Η οργάνωση αντιπροσωπεύει ερευνητές του τομέα της υγείας και επαγγελματίες από το χώρο της υγείας, συμπεριλαμβανομένων και των φαρμακοποιών, των ιατρών, των οικονομολόγων της υγείας και άλλων επαγγελματιών που ασχολούνται με φαρμακοοικονομικές αναλύσεις και με την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας στις υπηρεσίες υγείας. Αποστολή της ISPOR είναι να αποδώσει τα φαρμακοοικονομικά ζητήματα και την αντίστοιχη έρευνα σε πρακτική γλώσσα ώστε να διασφαλίσει ότι η κοινωνία κατανέμει τους σπάνιους πόρους υγείας ορθολογικά, δίκαια και αποδοτικά. Η οργάνωση υπηρετεί το κοινό συμφέρον με τα ακόλουθα μέσα:

• Παρέχει ένα διεθνές φόρουμ που συμβάλλει στην ανταλλαγή επιστημονικής γνώσης στη Φαρμακοοικονομία και στην αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών υγείας.

• Διευκολύνει και ενθαρρύνει την επικοινωνία ανάμεσα στα μέλη της αλλά και με άλλες ερευνητικές και εκπαιδευτικές ομάδες, τα μέσα επικοινωνίας και το ευρύ κοινό, ενημερώνοντας διεξοδικά τις δημόσιες και ιδιωτικές υπηρεσίες για την ανάγκη έρευνας στη Φαρμακοοικονομία και την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας στην υγεία και τις υπηρεσίες υγείας.

• Δρα ως μια διεθνής πηγή για την κατάρτιση της δημόσιας πολιτικής υγείας που σχετίζεται με τη Φαρμακοοικονομία, την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των υπηρεσιών υγείας και τα σχετικά ζητήματα δημοσίου ενδιαφέροντος.

• Προάγει την επιστήμη της Φαρμακοοικονομίας συνδράμοντας τα μέλη της και παρέχοντας υπηρεσίες που είναι απαραίτητες για τη διεξαγωγή της φαρμακοοικονομικής έρευνας και της έρευνας υγείας, ώστε να στηρίξει ερευνητικές εφαρμογές στην κλινική πρακτική αλλά και να συμβάλει σε μαθησιακές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

• Προάγει τη συνεργασία και τις συνέργειες στη Φαρμακοοικονομία και την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων υγείας, ανάμεσα σε όλους τους ενδιαφερόμενους οργανισμούς, όπως τα νοσοκομεία, τα ιδρύματα ελεγχόμενης φροντίδας, τα ακαδημαϊκά ιδρύματα, τους προμηθευτές φροντίδας υγείας, τις φαρμακευτικές εταιρείες καθώς και τις κρατικές υπηρεσίες.

• Αντιπροσωπεύει την επιστήμη της Φαρμακοοικονομίας και της αξιολόγησης των αποτελεσμάτων υγείας έναντι κρατικών και ιδιωτικών οργανισμών, εντοπίζοντας σημαντικά ζητήματα που αφορούν εξειδικευμένες υγειονομικές παρεμβάσεις, αναπτύσσοντας και δημοσιεύοντας επιστημονικά δεδομένα που προορίζονται για χρήση κατά τη λήψη στρατηγικών αποφάσεων και καθιστώντας τα αποτελέσματα των μελετών της Φαρμακοοικονομίας και των αποτελεσμάτων υγείας διαθέσιμα στο κοινό.

• Αναγνωρίζει τα ιδιωτικά επιτεύγματα στον τομέα της Φαρμακοοικονομίας και της έρευνας των αποτελεσμάτων υγείας και,

• Προωθεί την επαγγελματική σταδιοδρομία των μελών της και την πρόοδό τους με απώτερο στόχο τη βελτίωση της δημόσιας υγείας.


Add: 2018-05-22 11:28:19 - Upd: 2021-03-17 18:29:45