Σχολική Βία και Σχολικός Εκφοβισμός
Επιμέλεια κειμένου: Θεόδωρος, Θάνος || Τσατσάκης, Αντώνης
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-960-599-219-4
Εκδόσεις Κυριακίδη, Θεσσαλονίκη, 2017
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 18.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 216 σελ.
Περιγραφή

Ο παρών συλλογικός τόμος περιλαμβάνει κείμενα καταξιωμένων επιστημόνων αλλά και νέων ερευνητών, τα οποία αναδεικνύουν σημαντικά ζητήματα στη μελέτη της σχολικής βίας και του εκφοβισμού. Τα κεφάλαια είναι επιμερισμένα σε τρία μέρη:


Στο πρώτο μέρος περιλαμβάνονται κείμενα που αναδεικνύουν σημαντικά μεθοδολογικά ζητήματα στη μελέτη και την έρευνα της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, όπως η εννοιολογική οριοθέτηση, η θεωρητική προσέγγιση και τα μεθοδολογικά εργαλεία που χρησιμοποιούνται.

Στο δεύτερο μέρος, περιέχονται κείμενα, τα οποία παρουσιάζουν χαρακτηριστικά/ διαστάσεις της σχολικής βίας και του εκ- φοβισμού, όπως η έκταση, η συχνότητα, οι παράγοντες, κ.ά.

Στο τρίτο μέρος, τα κείμενα αφορούν στην αντιμετώπιση της σχολικής βίας και του εκφοβισμού και ιδιαίτερα με τη σχολική διαμεσολάβηση.

Η διεπιστημονική προσέγγιση (της κοινωνιολογίας, της εγκληματολογίας, της ψυχολογίας και της παιδαγωγικής), η οποία επιχειρείται στον παρόντα συλλογικό τόμο αφενός παρέχει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα της σχολικής βίας και του εκφοβισμού και αφετέρου αναδεικνύει την αναγκαιότητα της προσέγγισης αυτής.

Ο συλλογικός τόμος απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, φοιτητές, γονείς, ειδικούς αλλά και απλούς πολίτες που ασχολούνται ή ενδιαφέρονται για το εν λόγω φαινόμενο. 


Add: 2018-05-22 06:11:48 - Upd: 2018-09-12 13:57:55