Αγγίζοντας τα Όρια
Τα ακραία αθλήματα
Κυκλοφορεί
ISBN: 978-618-5242-01-5
Δίσιγμα, Θεσσαλονίκη, 2017
1η έκδ.
Γλώσσα: Ελληνική, Νέα
€ 25.00 (περ. ΦΠΑ 6%)
Βιβλίο, Χαρτόδετο
17 x 24 εκ., 503 γρ., 280 σελ.
Σύντομη περιγραφή
Το βιβλίο Αγγίζοντας τα Όρια είναι η προαγωγή της γνώσης γύρω από τα ακραία αθλήματα, την οργάνωση και διοίκηση του τουρισμού περιπέτειας, η διαχείριση του οποίου απαιτεί άτομα με εξειδικευμένες γνώσεις και εμπειρία.
Περιγραφή

Οι υπαίθριες δραστηριότητες αθλητικής αναψυχής και τα ακραία αθλήματα αποτελούν μια από τις πλέον δημοφιλείς και γρήγορα αναπτυσσόμενες τουριστικές δραστηριότητες παγκοσμίως. Μέσα στο ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον της τουριστικής βιομηχανίας τα ακραία αθλήματα προσφέρουν το πλεονέκτημα της καινοτομίας, δημιουργούν νέα διαφοροποιημένα τουριστικά προϊόντα και απαντούν στις εγγενείς αδυναμίες του ελληνικού τουρισμού, όπως η έντονη εποχικότητα, η γεωγραφική ανισοκατανομή, ο κορεσμός των δημοφιλών νησιωτικών περιοχών και η μονοκαλλιέργεια του τουριστικού προϊόντος. Όμως παρά τον αυξανόμενο αριθμό αθλητικών τουριστών – καταναλωτών παγκοσμίως, η σχετική βιβλιογραφία στη χώρα μας γύρω από την οργάνωση και διαχείριση της αθλητικής αναψυχής είναι περιορι- σμένη.

Σκοπός του βιβλίου αυτού είναι η προαγωγή της γνώσης γύρω από τα ακραία αθλήματα, την οργάνωση και διοίκηση του τουρισμού περιπέτειας, η διαχείριση του οποίου απαιτεί άτομα με εξειδικευμένες γνώσεις και εμπειρία. Το βιβλίο απευθύνεται σε στελέχη της αθλητικής βιομηχανίας, που ασχολούνται με την οργάνωση αθλητικών γεγονότων, τη διαχείριση αθλητικών εγκαταστάσεων, τη διοίκηση αθλητικών οργανισμών και επιχειρήσεων με την ελπίδα να προσελκύσει το ενδιαφέρον τους για την εκπαίδευση εξειδικευμένων στελεχών γύρω από τον χώρο του αθλητικού τουρισμού.

Η έμφαση του συγγράμματος δίνεται σε θέματα όπως ο εννοιολογικός προσδι- ορισμός των ακραίων αθλημάτων, η ταξινόμηση και κατηγοριοποίηση τους σύμφωνα με το πεδίο υλοποίησης ή το βαθμό επικινδυνότητας, η παρουσίαση και ανάλυση δημοφιλών ακραίων αθλημάτων εναέριας, χερσαίας και υδάτινης περιπέτειας, ενώ ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Εκτενής αναφορά γίνεται στη διερεύνηση των κινήτρων συμμετοχής στην ήπια και ακραία αθλητική αναψυχή για την κατανόηση της αναψυχικής συμπεριφοράς με στόχο τον καλύτερο σχεδιασμό, οργάνωση, υλοποίηση και προώθηση ποιοτικών αθλητικών υπηρεσιών στους αθλητικούς καταναλωτές. Τέλος, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε θέματα που αφορούν στο θεσμικό περιβάλλον που διέπει τα ακραία σπορ, καθώς και στη θεσμική δυνατότητα επαγγελμάτων τουριστικού αθλητισμού και ψυχαγωγίας στην Ελλάδα, ενώ περιγράφονται εφαρμογές και καλές πρακτικές αθλημάτων αναψυχής και αγωγής υπαίθρου στην εκπαίδευση


Add: 2018-05-17 09:04:04 - Upd: 2018-07-03 06:25:07